De ce refuză românii să se vaccineze împotriva Covid-19

Autor: Andrei Ionescu

România, penultima în UE la procentul persoanelor vaccinate contra Covid 19

Sursa: pexels.com

România a înregistrat, recent, un nou record de infectări, peste 12.000 de cazuri noi de Covid 19 fiind înregistrate într-o singură zi.

România este la coada Europei ca procent de vaccinare. Până în momentul acesta datele arată că au fost administrate 10,2 milioane de doze de vaccin, 5,37 milioane de români fiind complet vaccinați, adică 27,8% din populație.

România este pe penultimul loc în topul țărilor cu cel mai mare grad de vaccinare contra Covid a populației, pe ultimul loc fiind Bulgaria. 2,18 milioane de doze de vaccin contra Covid au fost administrate în Bulgaria, 1,09 milioane de cetățeni bulgari fiind în prezent vaccinați complet contra SarS- Cov 2, ceea ce reprezintă 15,7% din populația

bulgară.

Printre motivele pe care românii le invocă pentru faptul că nu se vaccinează contra Covid 19 se numără faptul că se tem de efectele adverse ale vaccinului, sunt persoane care nu cred că există virusul care a omorât deja peste 37.000 de români, unii spun că vaccinurile contra Covid 19 nu au fost suficient testate și de aceea ezită să se vaccineze. Sunt persoane care spun că preferă să mai aștepte, chiar dacă sunt luni bune de când vaccinul este la liber pentru toate categoriile de populație majoră.

"Interesant, de când cu Covidelul, nu a mai murit nimeni de infarct, de cancer și lista continuă", "Când vă treziți oameni buni, doar eu sunt singura care crede că e doar un simplu virus/gripă, ce a existat tot timpul?", "Nu mai cred în minciunile politrucilor", "Heloo! De răceală, viroză respiratorie nu mai spune nimeni? Am uitat complet, toți care sunt răciți au covid și până acum mureau oameni de diferite boli și complicații, mureau oameni și de afecțiuni la plămâni" sunt doar câteva dintre opiniile de pe rețelele de socializare ale celor care nu cred nici măcar că

există virusul SarS- Cov 2.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce spune Florin Cîțu despre introducerea stării de urgență în România? "Pare bizar pentru șase milioane de persoane vaccinate"

Iohannis nu înțelege de ce românii nu s-au vaccinat ca danezii

Președintele Klaus Iohannis și-a manifestat dezamăgirea pentru faptul că nu s-au vaccinat mai mulți români contra Covid 19, șeful statului dând exemplul Danemarcei în privința răspunsului populației la campania de vaccinare.

„E păcat că sunt așa puțini români vaccinați. Acum câteva zile am citit un articol despre Danemarca. În timp ce noi avem mii și mii noi cazuri zilnice, în Danemarca s-a renunțat la toate restricțiile pentru că s-au vaccinat cam toti.

Doze am fi avut și dacă ne-am fi vaccinat toți, așa cum și eu și premierul și mulți alții au recomandat, nu mai trebuia să purtăm mască, puteam să mergem oriune în liniște, puteam să ne întâlnim, puteam să avem întâlniri de tot felul fără restricții. Ce i-a făcut pe mulți să fie reticenți, vom vedea. Am discutat cu premierul să ne întâlnim în această săptămână să reevaluăm campania de vaccinare, să vedem cum putem pune pe roate”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă organizată împreună cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și cu premierul
Florin Cîțu.

Citeste si: ATENȚIE! Oamenii pot fi infectați, de fapt, cu COVID-19, chiar dacă rezultatele testelor rapide arată rezultat negativ. Adrian Marinescu: „Dacă e negativ nu înseamnă că nu am COVID”