De ce NU AR TREBUI să te lași păcălit de “agențiile” care-ți promit primele poziții Google în timp record?

Author: Ana Filip
Actualizat: 18 iun 2024, 18:46

Majoritatea proprietarilor de afaceri nu au cunoștințe aprofundate despre cum funcționează SEO. Ei știu că trebuie să fie prezenți pe primele pagini ale Google, dar nu înțeleg în detaliu ce implică acest lucru.

Iar asta lasă cale liberă așa-ziselor ”agenții de SEO” care promit rezultate rapide și miraculoase - ”într-o lună ajungi pe locul 1 în Google!”. Antreprenorii, naivi și neștiutori, semnează contractul și așteaptă ca această colaborare să meargă ca pe roate. Doar că, în practică, ”agențiile” care promit rezultate rapide pentru a-și atrage clienți folosesc tactici discutabile sau chiar periculoase pentru afaceri.

Mitul rezultatelor rapide în SEO

Unul dintre cele mai comune mituri pe care ”agențiile SEO” îl propagă este că te pot aduce pe primele poziții în Google într-o lună sau chiar mai puțin. De ce este acest lucru problematic? În primul rând, SEO nu își arată rezultatele atât de rapid!

Google și alte motoare de căutare folosesc algoritmi complecși care iau în considerare o multitudine de factori pentru a decide ce site-uri să afișeze pe primele poziții. Iar aceștia se schimbă permanent, iar optimizarea pentru ei necesită timp, efort și cunoștințe aprofundate.

Promisiunile de rezultate rapide sunt bazate pe tactici de "black hat" SEO, care includ tehnici de keyword stuffing, link-uri de proastă calitate sau conținut duplicat. Deși s-ar putea să-ți aducă rezultate (temporar), tot ele atrag penalizări severe pe termen lung.

Nu te lăsa păcălit și fă SEO de calitate!

Așadar, de ce este important să investești într-un SEO de calitate pe termen lung? SEO de calitate implică o abordare complexă și etică, care include optimizarea on-page (optimizarea conținutului și a structurii site-ului), optimizarea off-page (cum ar fi construirea de link-uri de calitate) și monitorizarea continuă a performanței site-ului tău.

SEO de calitate pe termen lung nu înseamnă doar obținerea unei poziții mai bune în rezultatele căutării Google, ci construirea unei prezențe online solide. O agenție care oferă servicii SEO de cea mai bună calitate are în vedere:

Creșterea Domain Authority

Domain Authority (DA) este un metric ce măsoară relevanța unui site web în cadrul industriei din care business-ul face parte. Un site cu DA mare este considerat de Google și de alte motoare de căutare ca fiind de încredere și valoros pentru utilizatori. SEO de calitate  construiește autoritatea prin crearea de conținut relevant și de calitate, obținerea de link-uri de la site-uri de încredere și menținerea unui profil tehnic solid al site-ului.

Îmbunătățirea experienței utilizatorilor

SEO nu se rezumă doar la cuvinte cheie și link-uri ci și la îmbunătățirea experienței utilizatorilor (UX). Google prioritizează site-urile care le oferă utilizatorilor o experiență plăcută și intuitivă prin viteza de încărcare a paginilor, design responsive (adaptat pentru mobil), navigarea facilă și conținutul util și relevant.

Adaptarea la schimbările algoritmilor

Schimbările de algoritm pot afecta dramatic modul în care site-urile sunt clasate. SEO de calitate include monitorizarea constantă a acestor schimbări și ajustarea strategiilor pentru a te asigura că site-ul tău rămâne conform și relevant. De aia ai nevoie de o echipă de profesioniști care să se ocupe de optimizarea site-ului în conformitate cu cele mai recente tendințe și practici de SEO!

Creșterea organică

Un SEO bine făcut îți asigură o creștere organică a traficului pe site. Creșterea organică atrage vizitatori cu adevărat interesați de produsele sau serviciile tale, ceea ce-ți aduce o rată mai mare de conversie și clienți loiali.

Măsurarea și analiza performanței

Google Analytics, Search Console și alte soluții de monitorizare ajută orice agenție de SEO profi să înțeleagă modul în care utilizatorii interacționează cu site-ul tău, ce tipuri de conținut sunt eficiente și unde există oportunități de îmbunătățire. Abordarea bazată pe date permite ajustarea și optimizarea continuă a strategiei pentru cele mai bune rezultate posibile.

Optimizarea locală

Pentru afacerile care depind de clienții locali, optimizarea SEO locală este crucială. Asta  implică optimizarea site-ului pentru căutările locale, cum ar fi "restaurant italian în București" sau "service auto Cluj-Napoca". Optimizarea locală te poate ajuta să atragi clienți din proximitatea geografică inclusiv prin crearea și optimizarea profilului Google My Business, obținerea de recenzii locale și integrarea în descrieri a cuvintelor cheie locale.

 

 


Astăzi, 22 iulie, este ziua de naștere a Juliei, care a împlinit frumoasa vârstă de 30 de ani. Cu această ocazie specială, prietenii și fanii ei nu au întârziat să îi transmită „La mulți ani!”.