De ce nu a fost lăsată România să acorde puncte Moldovei la EUROVISION 2022. Cine nu i-a permis României să comunice votul juraților de la București

,
De ce nu a fost lăsata România să acorde puncte Moldovei la Eurovision 2022

De ce nu a fost lăsata România să acorde puncte Moldovei la Eurovision 2022

[Sursa foto: Instagram Eurovision 2022]

Eurovision 2022 s-a încheiat, dar enigma privind imposibilitatea României să își exprime votul continuă. De ce nu a fost lăsată România să acorde puncte Moldovei la EUROVISION 2022 și cine nu i-a permis României să comunice votul juraților de la București.


In articol:

Scandal fără precedent pentru România la EUROVISION 2022. Juriul României a fost scos din concurs chiar înainte de anunțarea votului, atunci când prezentatoarea Eda Marcus se pregătea să intre în direct în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, aşa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor.

De ce nu a fost lăsată România să acorde puncte Moldovei la EUROVISION 2022. Cine nu i-a permis României să comunice votul juraților de la București.

De ce nu a fost lăsată România să acorde puncte Moldovei la EUROVISION 2022 

Scandal fără precedent pentru România la concursul EUROVISION 2022, acolo unde țara noastra a fost scoasă din concurs chiar în momentul în care prezentatoarea Eda Marcus se pregătea să intre în direct în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, aşa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor.  

De ce nu a fost lăsată România să acorde puncte Moldovei la EUROVISION 2022 este întrebarea la care vor să afle răspunsul și organizatorii EUROVISION 2022 din România, care susțin că au respectat întru totul regulile impuse de European Broadcasting Union’s (EBU), iar repetițiile au decurs conform cerințelor EBU. 

Citeste si: Ucraina a câștigat EUROVISION 2022! Ce loc a ocupat România în finala Eurovision Song Contest și ce mesaj le-a transmis WRS ucrainenilor  

TVR a cerut deja explicaţii EBU referitoare la motivele pentru care au înlocuit votul juriului din România. Toată lumea vrea să afle de ce România nu a fost lăsată să acorde punctajul maxim Moldovei, așa cum stabiliseră jurații din România care au votat potrivit regulilor impuse de EBU și de la care TVR a precizat că nu s-a făcut nicio abatere. Cu toate acestea, cu câteva minute înainte a anunța rezultatele votului juriului din România pentru EUROVISION 2022, prezentatoarea Eda Marcus, cea care ar fi trebuit să intre în transmisiune directă, nu a mai fost lăsată să anunțe rezultatele. 

Citeste si: Mesajul lui Volodimir Zelenski, după victoria de la EUROVISION 2022: „Curajul nostru impresionează o lume întreagă, muzica noastră cucerește Europa”

Juriul din România acordase punctaj maxim Moldovei

Precizările TVR referitoare la situația creată de anularea rezultatului votului juriului României de către organizatorii Eurovision:

Televiziunea Română și-a asumat în totalitate angajamentul de participare la Eurovision 2022, achitând taxa de participare și pregătind, alături de echipa lui wrs, un proiect care s-a bucurat de aprecierea publicului.

Cu toate acestea, am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei.

Într-un mesaj transmis reprezentanților țărilor participante, sâmbătă noaptea, chiar în timpul anunțării rezultatelor votului juriilor naționale pentru finala ESC (în jurul orei 01.00), EBU a comunicat că: “ În analiza voturilor date de juriile naționale de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest (ESC) 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulamentare (“irregular”) în rezultatele a șase țări. Pentru a respecta Instrucțiunile de vot ale Concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat substitut pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu vot similar)”.

În mesaj, România nu a fost nominalizată explicit pe lista celor șase țări, nici nu a primit, la îmcheierea celei de-a doua semifinale, cea la care se precizează identificarea unor “modele de vot neregulate”, o comunicare oficială referitor la o suspiciune a organizatorilor privind votul juriului din România.

Responsabilul desemnat de TVR să gestioneze comunicarea cu EBU pentru votul juriului național a sesizat neconcordanța între punctajele transmise în ziua precedentă, după show-ul pentru juriu, și notele pe care EBU, în timpul evenimentului, a anunțat că le va introduce în clasament, ca fiind din partea juriului național.

Citeste si: România s-a calificat în finala EUROVISION 2022! „Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a declarat WRS, care a cucerit publicul cu melodia „Llamame„

Totodată, prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, așa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor. Mai mult, în cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferințe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziționare/citire ale Edei Marcus. De asemenea, a participat la repetiția de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenția organizatorului de a opera modificări asupra votului juraților României„, se arată în comunicatul emis de TVR. 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Ucraina a câștigat EUROVISION 2022! Ce loc a ocupat România în finala Eurovision Song Contest și ce mesaj le-a transmis WRS ucrainenilor

Marea Britanie dă noi informații de culise din zbuciumul Rusiei: Putin tună și fulgeră și a concediat un general cheie

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

România s-a calificat în finala EUROVISION 2022! „Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a declarat WRS, care a cucerit publicul cu melodia „Llamame„

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies