De ce boală suferă bărbatul acuzat că și-a ucis familia. Noi detalii în cazul masacrului de la Argeș

Author: Lavinia Medrea

Un nou masacru în România a lăsat Argeșul fără cuvinte. Bărbatul care și-a ucis părinții, sora, fratele și nepoata, în vârstă de cinci ani, și-a mărturisit fapta și urmează să facă un test psihiatric.

În urma testului psihiatric, procurorii își vor da seama dacă bărbatul dispunea sau nu de discernământ.

Criminalul și-a omorât familia cu pietre de diferite dimensiuni și alte obiecte ascuțite care au fost găsite în camere, în locuri diferite, cu excepția mamei şi a fetiței, potrivit un medic legist. „E ceva inimaginabil, greu de crezut, șocant”, a declarat legistul, citat de Digi24.

De ce boală ar suferi bărbatul care și-a ucis familia în Argeș

Un bărbat cu probleme psihice din județul Argeș și-a ucis cu sânge rece părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani. Jandarmii l-au găsit pe bărbat într-o pădure, la puțin timp după ce cumnatul său a găsit masacrul comis. Bărbatul și-a mărturisit fapta și urmează să facă un test psihiatric.

Masacrul a fost anunțat la 112 de cumnatul bărbatului, care și-a găsit soția, fiica, socrii și cumnatul morți. 

„Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. Asupra făptuitorului care a fost găsit când fugise în pădurea de lângă au fost găsite cuțite și alte obiecte tăietoare. Din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un plan bine stabilit”, a declarat prim-procurorul Parchetului Argeș, Laurențiu Palaghia.

„E ceva inimaginabil și e greu de crezut, șocant chiar că în zilele noastre o persoană în stare de libertate, cel mai probabil- eu spun că cert, dar probele materiale vor vorbi- cu o tulburare psihică a putut să facă aceste gesturi necugetate”, a precizat Dan Manu, conferențiar universitar, medic-șef legist la Serviciul Județean de Medicina Legală Argeș.

Citeste si: Crimă îngrozitoare în Argeș- 5 persoane, ucise, între care și un copil de 5 ani- Cine este agresorul- Detalii șocante

„Cu pietre de diferite dimensiuni și obiecte (n.r.: obiectele folosite pentru uciderea victimelor). Au fost găsiți în camere toți. E dramatic, și mie îmi este foarte greu să vorbesc. Fiecare victimă e într-un loc diferit cu excepția mamei și a copilului.

Cred că toți cinci au fost surprinși și evenimentele cred că au avut loc seara până spre dimineață”, a mai declarat medicul legist.

Criminalul din Argeș are un tratament psihiatric 

Conform șefului Serviciului de Medicină Legală din Argeș, bărbatul care a comis masacrul primește tratament și este supravegheat de un medic psihiatru din Pitești.

„Autorul este pe tratament, așa a spus. Este examinat pentru a ști cu certitudine ce a fost. Nu am făcut o anamneză, dar era dispus la dialog. Era la un medic psihiatru celebru din Pitești, era în evidență, i-a prescris un tratament”, a declarat Dan Manu.

O rudă apropiată bărbatului a mărturisit că bărbatul nu a dat niciodată semne că ar avea probleme de natură psihică. 

Noi dezvăluiri șocante în cazul criminalului din Argeș! Psihiatrul bărbatului nu-l vedea decât de 3-4 ori pe an. Tatăl lui era cel care venea să-i ia tratamentul

Citeste si: El este autorul masacrului din Argeș care a ucis 5 persoane, printre care un copil de 5 ani

„Avea un handicap accentuat psihic, dar n-arăta. Era un om, mie mi se părea un om normal. Ce s-a întâmplat aici e oribil”, a declarat Gheorghe Nedelea, viceprimarul comunei Bascov.

„Sunt foarte multe căi prin care pacienții pot fi ajutați și pot fi inserați psihosocial și medical. Din cauza sărăciei, foarte multe familii fie n-au bani să ajungă la medic dacă sunt în mediul rural, fie nu-și urmează tratamentul prescris de medic”, a explicat Ovidiu Alexinschi, medic psihiatru la Institutul Socola.

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies