De ce au refuzat 122 de familii sa o adopte pe Sorina, fetita luata cu mascatii de langa familia ei! Motivul este unul socant

Povestea Sorinei, fetita din Baia Mare care a fost luata cu forta de langa asistentii maternali care au crescut-o, a impresionat o tara intreaga si a starnit dezbateri aprinse.

Micuta, in varsta de doar 8 ani de zile, a fost luata cu mascatii vineri din casa in care a fost crescuta dupa ce a fost infiata de o familie din Statele Unite ale Americii.

Vasile Saramat, unul dintre cei doi asistenti, sustine ca el si sotia lui erau in plina procedura de adoptiei a Sorinei dar, cu toate acestea, instanta a decis ca fetita sa mearga la o familie din Statele Unite.

"Noi am vrut sa adoptam acest copil si eu si sotia mea am fost dusi in eroare de acest manager de caz. A pus-o pe sotia mea sa semneze ca e de acord cu ei si au amenintat-o. Se intampla in 2017. Am vrut sa adoptam doua fetite din centrul maternal.

"Am apucat sa infiem una, iar pentru cea de-a doua ni s-a spus ca nu avem conditiile necesare. Ne-au spus ca nu aveam veniturile salariale. Au zis ca trebuie sa mai asteptam", a declarat Vasile Saramat.

Se pare ca Sorina a dobandit statutul de copil greu adoptabil din cauza faptului ca, pana in prezent, nu mai putin de 122 de familii au refuzat sa o adopte.

Motivul este unul socant: fetita a fost respinsa din cauza ca este de etnie roma.

Familia in care a crescut Sorina este hotarata sa isi faca dreptate si spune ca toate demersurile legale vor fi luate pentru recuperarea copilei.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate