De ce alege o româncă din Germania să se întoarcă înapoi în țară: „Am ajuns la concluzia că..” Mesajul acesteia a devenit viral

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 mai 2024, 15:02

De ce alege o româncă din Germania să se întoarcă înapoi în țară: „Am ajuns la concluzia că..” Mesajul acesteia a devenit viral pe TikTok

Sursa: TikTok

Nicoleta Gherasimoae, stabilită de 20 de ani în Germania, a transmis un mesaj viral pe TikTok.

Mulți români aleg să plece în străinătate pentru un trai mai bun. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei aleg să se întoarcă pe meleagurile natale.

Într-o lume globalizată în care mobilitatea forței de muncă este mai ușoară ca niciodată, mulți români au ales să plece în străinătate în căutarea unui trai mai bun. Germania a fost una dintre destinațiile preferate datorită oportunităților economice și standardului ridicat de viață.

Cu toate acestea, un număr tot mai mare de români stabilesc că este timpul să se întoarcă acasă, după mulți ani petrecuți departe.

Mesajul Nicoletei pentru românii din Germania

Într-un clip postat pe TikTok, Nicoleta le-a transmis un mesaj conaționalilor ei. Nicoleta Gherasimoae a adus în discuție sentimentul de apartenență și satisfacția personală. Ea le-a recomandat românilor din diaspora să ia hotărârea de a reveni acasă dacă se simt mai bine în România, deoarece prelungirea deciziei de întoarcere nu face decât să le prelungească sentimentul de amăgire.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Citește și: Veste bună pentru lucrătorii din Italia! Menajerele, bonele și asistentele familiale pot beneficia de pensie, doar cu 5 ani de contribuții plătite

Ea a subliniat că, deși Germania oferă multe oportunități economice și un nivel de trai ridicat, pentru mulți români, legăturile afective și culturale cu țara de origine rămân puternice.

„Am ajuns la concluzia că dacă nu pleci din Germania spontan, așa de azi pe mâine, să spui stop, nu o să pleci niciodată. Sau o să pleci, dar foarte greu sau foarte târziu.

Nu așa se face. Ți-a venit gândul? Ți-a ajuns cuțitul la os. Pune mâna și pleacă. Fă-ți bagajele, dă-ți demisia, stai cele trei luni sau cât trebuie să stai la muncă și apoi pleacă acasă la tine, acolo unde te trage sufletul, inima, acolo unde crezi că ești aproape de Dumnezeu. Nu mai sta! Pentru că așa se ivește una și cealaltă: ba e jobul, ba mai trebuie să stai puțin, ba că n-a împlinit copilul 18 ani.
Ajungi să te îmbolnăvești psihic. Ia o hotărâre, nu o regreta niciodată. Înarmează-te cu putere și răbdare și pleacă. Pleacă acolo unde dorește sufletul său. Du-te în țărișoara ta, acolo unde ți-e drag să trăiești, acolo unde ți-e gândul de fiecare dată, de acolo de unde nu vrei să mai pleci”,
le transmite Nicoleta românilor.

@nicoletagherasimoae_ #viral #tiktok #foryou #fyp #romania🇷🇴 #germania🇩🇪🇷🇴 #romania🇷🇴foryou🤗 ♬ The Final Battle- Steve Ralph

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!