De ce a murit, de fapt, Petrică Mîțu Stoian? Au apărut rezultatele necropsiei

,
Petrică Mâțu Stoian

De ce a murit, de fapt, Petrică Mîțu Stoian? Au apărut rezultatele necropsiei

[Sursa foto: Facebook Petrică Mâțu Stoian]

S-a aflat de ce a murit Petrică Mîțu Stoian. Conform unor surse medicale, artistul a decedat din cauza unei barotraume. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.


In articol:

Au apărut rezultatele necropsiei regretatului Petrică Mîțu Stoian. Se pare că artistul ar fi decedat în urma unor barotraume.

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

S-a aflat de ce a murit Petrică Mîțu Stoian. Rezultatele necropsiei au indicat prezența unor barotraume

„Se consideră că valorile foarte mari ale INR-ului, mai mari de 6-7, predispun și la accidente spontane hemoptizice. Mai ales în cazul tusei foarte puternice sau expunerii la curse lungi cu avionul sau alte situații asemănătoare.

Dacă se discută această situație de barotraumă, dumnealui trebuia să expectoreze în timpul tratamentului sau imediat după ca să se considere această situație”, a declarat medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu Stoian.

Petrică Mâțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian a murit din cauza unor barotraume

[Sursa foto: Facebook Petrică Mâțu Stoian]

„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au fost informaţi de către reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa despre decesul unui bărbat de 61 de ani, internat la unitatea medicală. În urma informării, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, a transmis IPJ Caraş-Severin.

S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Procurorii analizează în ce mod a murit artistul

„El s-a internat vineri, iar la consultaţia preliminară s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. El nu a făcut nicio şedinţă”, transmite Clinica Nera, după moartea lui Petrică Mîțu Stoian.

Citeste si: Care este motivul pentru care sora lui Petrică Mâțu Stoian cere autopsia regretatului artist? „Ceva nu a fost în regulă acolo”

”Spre dimineaţă, medicul a fost chemat pentru hemoptizie; Domnul Petre Mîţu Stoian a fost transportat cu salvarea la CG SP Oraviţa; Acolo a primit tratament cu O2 şi substanţe perfuzabile specifice care a oprit tusea şi hempotizia; Pacientul s-a simţit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la Clinică, dar din prudenţă a acceptat să rămână pentru investigaţii suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reşiţa pentru evaluare imagistică. Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reşiţa şi că abia după ora 13.00 starea lui s-a agravat”, a mai declarat Clinica Nera.

Citeste si: Sora lui Petrică Mîțu Stoian s-a răzgândit cu privire la autopsia lui. Femeia vrea să i se efectueze autopsia regretatului artist

„Dezminţiri: Cinica Nera nu administrează medicaţia cronică a pacienţilor, acest lucru este în responsabilitatea pacienţilor şi a aparţinătorilor. Tratamentul cu oxigentul hiperbar mai ales în dozele mici de testare a toleranţei nu poate creşte valoarea INR (anticoagularea sângelui). Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea şedinţei. La valori INR 6-7, constatate la SP Reşiţa, hemoptizia poate apare şi spontan sau după un episod de tuse severă şi reprezintă o complicaţie directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la clinică. În clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4.000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activităţii”, au spus reprezentanţii Clinicii Nera.

Petrică Mîțu Stoian a murit la 61 de ani, pe 6 noiembrie 2021

Petrică Mîțu Stoian a încetat din viață la Spitalul din Reșița, județul Caraș-Severin, unde fusese internat pentru recuperare după COVID-19. 

„În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîţu Stoian, dorim să precizăm următoarele: Apreciem că cea mai mare parte a mass media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate, unele publicaţii au comunicat informaţii eronate. În acest sens, ne vedem nevoiţi să aducem câteva clarificări: Domnul Petre Mîţu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post-Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultaţiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune şi oxigen şi s-a stabilit o cură de 15 şedinţe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puţin prin complex şi apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, a transmis Clinica Nera.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Jobul plătit cu 14.000 de lei pentru care nu există candidaţi. Angajaţii se pot califica şi la locul de muncă

Boala care l-a omorât pe Petrică Mîțu Stoian! Artistul avea tuse cu sânge și era supradozat cu anticoagulante

Colecționar de înfrângeri cu Real Madrid, Jurgen Klopp își explică neputința: 'Noi am avut nouă şuturi pe poartă, iar ei au avut doar unul'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului artistului Petrică Mîțu Stoian. Familia așteaptă rezultatele necropsiei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies