De câte ori te poți infecta cu Omicron într-o lună. Informații despre reinfectarea cu noua tulpină de coronavirus

,
de cate ori te poti infecta cu omicron intr-o luna

Tulpina Omicron este mult mai contagioasă decât varianta Delta a coronavirusului 

[Sursa foto: PixaBay]

Specialiștii au precizat că Omicron produce forme mai ușoare de boală, iar acum au vorbit și despre reinfectarea cu noua tulpină. De câte ori te poți infecta cu Omicron într-o singură lună?


In articol:

Noua tulpină Omicron a coronavirusului a devenit dominantă în majoritatea țarilor și, deși provoacă forme mai ușoare ale bolii, aceasta este mult mai contagioasă, afectând astfel un număr semnificativ de persoane.

Astfel, s-a pus întrebarea dacă și riscul de reinfectare este mai mare. Iată ce spun studiile și de câte ori se poate infecta o persoană cu Omicron în decursul unei luni.

Reinfectarea cu Omicron. De câte ori te poți îmbolnăvi într-o singură lună?

Experții au studiat cu mare atenție tulpina Omicron încă din primele momente în care aceasta a apărut. Astfel, potrivit unui studiu publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Imperial College London, se pare că tulpina Omicron nu doar că este mai contagioasă decât Delta, ci prezintă de cinci ori mai multe şanse de a produce reinfectarea la persoanele care au fost testate poztiv cu COVID-19. Acest lucru înseamnă că cei care s-au infectat cu Omicron prezintă riscul să se reinfecteze într-un interval de timp. 

Deși este clar că este posibilă o reinfectare cu tulpina Omicron, oamenii de știință nu au putut determina cât de repede poate să ajungă din nou virusul în organism. Astfel, nu este clar dacă o persoană se poate infecta de două sau mai multe ori cu Omicron într-o lună. Acest lucru nu poate fi stabilit și din cauza faptului că, potrivit reglementărilor aflate în vigoare, se consideră reinfectare orice test pozitiv apărut la mai mult de 90 de zile de la infectarea inițială.

Specialiștii au precizat că deși pot să mai apar simptome de boală sau testele pot ieși pozitive în timpul celor 90 de zile, acestea sunt cosiderate parte a aceluiași episod de boală.

„Există oameni care au impresia că, după ce au avut o dată Covid-19, vor fi permanent protejaţi, ca şi în cazul rujeolei.

Dar cele două virusuri care provoacă aceste infecţii sunt foarte, foarte diferite. Protecţia împotriva coronavirusului scade în mod natural după o perioadă de timp”, este de părere Dr. William Schaffner, profesor de medicină preventivă şi boli infecţioase la Universitatea Vanderbilt din Nashville, potrivit adevarul.ro.

reinfectare omicron intr-o luna

Tulpina Omicron provoacă forme mai ușoare ale bolii

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cât de periculoasă este mutația BA.2, provocată de varianta Omicron a virusului COVID-19! Ce simptome te anunță că te-ai infectat

De ce te poți reinfecta cu Omicron după o anumită perioadă de timp?

Testele efectuate până în prezent de către cercetători au arătat că tulpina Omicron poate ocoli imunitatea obținută prin vaccinare, dar și cea apărută în cazul persoanelor care au mai trecut prin boală. În această situație, specialiștii spun că foarte importantă este doza trei de vaccin, această reușind să ofere ceva mai multă protecție. Există informații potrivit cărora doza 3 de vaccin oferă o protecție între 55%  și 80% împotriva tulpinii Omicron.

„Acest studiu oferă dovezi suplimentare cu privire la măsura substanţială în care Omicron poate evita imunitatea anterioară dată atât de infectarea prealabilă, cât şi de vaccinare”, a spus profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College din Londra.

Citeste si: Doctorița care a descoperit Omicron susține că a fost presată să-și schimbe declarațiile: „Mi s-a spus să nu declar public că este o boală ușoară”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Anunțul făcut de Raed Arafat despre restricțiile decise pentru Paște. Ce li se permite românilor să facă

Anunțul zilei vine de la ministrul Boloș: România a finalizat documentația pentru accesarea a 44 de miliarde de euro

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce efecte negative pe termen lung pot experimenta persoanele care au trecut prin boala COVID-19: „Un tsunami de complicații”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies