Cât de periculoasă este mutația BA.2, provocată de varianta Omicron a virusului COVID-19! Ce simptome te anunță că te-ai infectat

,
Covid

Cât de periculoasă este mutația BA.2, provocată de varianta Omicron a virusului COVID-19! Ce simptome te anunță că te-ai infectat

[Sursa foto: PixaBay]

După două luni în care cazurile de Omicron au explodat la nivel global, acum apare o mutație a variantei Omicron, numită BA.2, care ia amploare în lume.


In articol:

Omicron este o tulpină care, deși nu este atât de periculoasă precum variantele precedente ale virusului COVID-19, are mai mult de 30 de mutații în proteina spike. Acest lucru reduce protecția anticorpilor atât față de infecția anterioară, cât și de vaccinare.

Cât de periculoasă este mutația BA.2 a tulpinii Omicron

Covid

Cât de periculoasă este mutația BA.2 a tulpinii Omicron

[Sursa foto: PixaBay]

Varianta Omicron cuprinde trei sub-filiații: B.1.1.529 sau BA.1, BA.2 și BA.3.

Deocamdată, Organizația Mondială a Sănătății nu a încadrat varianta BA.2 într-o categorie de îngrijorare, dar este în continuare ținută sub supraveghere.

Citeste si: O nouă tulpină a virusului Covid-19 a fost descoperită în România. Alexandru Rafila a anunțat că mutația este mult mai contagioasă decât Omicron

Omicron nu este prima variantă care are sub-filiații. La finalul anului trecut, s-a înregistrat o multitudine de cazuri de infectări cu Delta „plus” sau AY.4.2, după care a apărut Omicron.

Nu se știe de unde provine tulpina BA.2, dar primele cazuri au fost găsite în Filipine, Statele Unite, Marea Britanie și Australia.

Ce simptome prevestesc infecția cu BA.2

Simptomele tulpinii BA.2 sunt încă sub investigație amănunțită, dar transpirațiile, durerea în gât și durerile musculare sunt principalele simptome care indică o infectare cu BA.2.

Citeste si: Specialiștii anunță când ia sfârșit pandemia de coronavirus. Ce se întâmplă după valul cinci provocat de varianta Omicron

Specialiștii nu sunt siguri, încă, dacă BA.2 ar putea fi mai infecțioasă decât varianta Omicron. Un studiu preliminar din Danemarca spune că persoanele nevaccinate sunt de aproape trei ori mai predispuse la infectarea cu BA.2 decât cu varianta BA.1 a virusului Omicron.

De asemenea, persoanele vaccinate sunt de 2,5 ori mai predispuse la infectarea cu BA.2 decât cu BA.1.

Peste 2.000 de oameni infectați cu BA.2 au participat la studiul danez, dar, pentru moment, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma că BA.2 este mai periculoasă decât BA.1.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO

Un studiu efectuat de specialiști arată că membrana virusului SARS-CoV-2 poate fi dezintegrată folosind apă de gură

Anunț îngrijorător din partea președintelui din Finlanda: ce urmează în Europa

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

O nouă tulpină a virusului Covid-19 a fost descoperită în România. Alexandru Rafila a anunțat că mutația este mult mai contagioasă decât Omicron

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies