Daniela Condurache BIOGRAFIE. Vârstă, copilărie, familie, studii, carieră și avere. Lucruri neștiute: Este agent-șef principal în Poliție și îi este frică de zborul cu avionul

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 15 sep 2023, 01:50

Daniela Condurache este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară din România.

Daniela Condurache a cucerit publicul, de-a lungul anilor, cu muzica pe care o interpretează.

Daniela Condurache, detalii despre copilăria și studiile sale

Daniela Condurache s-a născut pe 4 octombrie 1956, în Stâncești, județul Botoșani și este o cântăreață de muzică populară. Pentru că s-a născut aproape de Ipotești, locul în care a copilărit scriitorul Mihai Eminescu, aceasta a preferat să își păstreze portul și graiul acestei zone.

Studiile le-a urmat la Școala de muzică din Botoșani, împreună cu sora ei. Din păcate sora acesteia a murit când avea doar șapte ani, lucru care a marcat-o pentru mult timp pe Daniela. 

A participat la diverse competiții de muzică populară precum Festivalul – Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”.

De-a lungul anilor a cucerit publicul din România cu glasul său, la care se adaugă, negreșit, românii din diaspora, pe care solista i-a bucurat de nenumărate ori cu muzica sa născută pe meleagurile Moldovei.

Despre copilăria sa, Daniela a spus că își amintește cu drag de momentele petrecute alături de familia sa, dar și de faptul că era un copil zglobiu și zvăpăiat. Aceasta se bătea cu băieții, se urca în copaci și întreba oamenii de pe drum dacă ar vrea să le cânte câte ceva.

Citește și: Daniela Condurache vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Potrivit taifasuri.ro, Daniela Condurache își aduce aminte de un moment al copilăriei destul de grav petrecut în timp ce era cu sora ei: “Eu şi sora mea făceam treburile pe care ni le lăsau părinții când plecau la lucru, dar voiam să terminăm cât mai repede, ca să mergem la joacă. Aveam trei porci, cum era pe vremea aceea- doi erau contractați pentru stat, iar unul era hrana noastră pentru un an.

Pe lângă buruienile pe care le dădeam, trebuia să le facem un amestec din cartofi fierți, tărâțe şi apă şi se făcea ca un fel de mămăligă opărită. Noi am lăsat această sarcină pe ultima sută de metri, era vară, se înserase deja şi trebuiau să vină părinții acasă. Am făcut fiertura repede şi n-am mai lăsat-o să se răcească. Porcii, săracii, erau hămesiți, că nu mâncaseră toată ziua decât buruieni şi s-au opărit.
Când au venit ai noștri, i-au văzut nemișcați în coteț şi au crezut că dorm. Ne-au întrebat dacă am rânduit toate animalele şi toate treburile şi noi am zis că da. Dimineața, când s-au dus să le dea de mâncare, porcii erau în agonie. Au chemat veterinarul, le-a dat drumul din coteț şi au început să se învârtă în jurul lui. Eu mă bucuram, credeam că se iau la întrecere.
În câteva minute, porcii dădeau să moară. Doctorul a zis că nu sunt bolnavi, dar sigur au pățit ceva şi mai bine să-i taie pe loc. Când i-au tăiat, le-au găsit toate mațele sparte de la opăreala aceea. El a zis că ori au fost opăriți, ori otrăviți. Am recunoscut că am opărit porcii şi ne-au bătut atât de tareee...”

Aceasta a început să cânte de la vârsta de 3 ani, când încă nu putea să vorbească destul de bine, iar când cineva o întreba ce voia să se facă când va crește spunea că își dosește să devină artistă. Talentul l-a moștenit de la părinții săi care cântau extraordinar.

Citește și: Cătălin Zmărăndescu, duminică la „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Daniela Condurache este agent-șef în Poliție

Bucuria de a canta și de a se întâlni cu publicul fac din artista Daniela Condurache o solistă de valoare a nordului Moldovei și nu numai, având rolul de a menține și de a promova folclorul autentic și curat. Daniela Condurache a cântat și cântă alături de Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor și s-a alăturat Ansamblului Folcloric al Ministerului Administrației și Internelor. În virtutea acestei apartenențe, solista a fost avansată în grad, Daniela Condurache devenind agent-șef principal, cel mai mare grad pe care îl poate primi un agent de poliție.

Cui îi va lăsa cântăreața întreaga sa avere

Artista a fost căsătorită timp de 17 ani, cu Constantin Mândrișteanu, dar cariera sa a fost pe primul loc, nu are copiii deși regretă acest lucru, dar se mândrește cu cei 17 fini pe care aceasta îi are.

Aceasta a precizat că averea pe care a reușit să o strângă de-a lungul timpului o va lăsa cel mai probabil finilor săi, împreună cu drepturile de autor, dar și copiilor din formația Doinița pe care aceasta a înființat-o.

Cea mai mare frică a artistei este să zborul cu avionul, deoarece a avut o experiență neplăcută atunci când a căzut în gol mai mult de 2.000 de metri.

Sursă: taifasuri.ro

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!