Cutremur însemnat în România, miercuri după-amiază. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe - Ce magnitudine a avut

Author: Alina Petre
Actualizat: 13 apr 2023, 03:35

Cutremur în România

Un cutremur însemnat s-a întregistrat, miercuri după-amiază, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un cutremur însemnat s-a produs, miercuri după-amiază, în România, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc în zona seismică Vrancea, Buzău și a înregistrat intensitatea 3.

Cutremurul s-a produs miercuri după-amiază, în ziua de 13 Iulie 2022, la ora 12:04:17 (ora locală a României), în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU.

Seimsul a înregistrat magnitudinea ml 3.9 și a avut loc la adâncimea de 20km.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km V de Braila, 85km V de Galati, 91km NE de Ploiesti, 108km E de Brasov, 125km S de Bacau, 130km NE de Bucuresti, 176km E de Pitesti, 192km NE de

Ruse, 192km NV de Constanta, 198km S de Iasi.

Citeste si: Cutremur în România, marți dimineață. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul

Un alt CUTREMUR a avut loc în România, marți

Un alt cutremur s-a produs, marți dimineață, în România, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc în ziua de 12 Iulie 2022, la ora 03:34:58 (ora locală a României), în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA.

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

Cutremurul a înregistrat magnitudinea  de ml 2.7 și a avut loc la adâncimea de 38km.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km S de Bacau, 85km NV de Galati, 93km NV de Braila, 118km E de Brasov, 130km NE de Ploiesti, 152km S de Iasi, 174km NE de Bucuresti, 187km SV de Chisinau, 206km NE de Pitesti, 219km NV de Constanta.

În România, au loc frecvent cutremure de pământ

România are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter.

Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Prognoza meteo ANM miercuri, 6 septembrie 2023 în țară: Valorile minime vor ajunge sub 10 grade Celsius

Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.

Activitatea seismică cea mai puternică din România se concentreză în zona Vrancea, la adâncimi intermediare de 60-200 km, într-o placă subdusă veche, aproape verticală.

Citeste si: Cutremur însemnat, marți. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!