CUTREMUR în România, luni dimineața. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul

,
Cutremur

Cutremur în România

Un cutremur s-a întregistrat, luni dimineață, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un cutremur s-a produs, luni dimineață, în zona seismică Vrancea, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc luni, în ziua de 04 Iulie 2022, la ora 07:12:32 (ora locală a României), în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, VRANCEA.

Cutremurul a înregistrat o magnitudine de 3.0 ml și s-a produs la adâncimea de 113km. Acesta a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 78km E de Brasov, 93km NE de Ploiesti, 101km S de Bacau, 114km V de Galati, 116km NV de Braila, 143km N de Bucuresti, 165km NE de Pitesti, 182km SV de Iasi, 192km E de Sibiu, 208km N de Ruse.

Citeste si: Cutremur însemnat, vineri după-amiază. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul

În România, au loc frecvent cutremure de pământ. România are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter.

Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.

Activitatea seismică cea mai puternică din România se concentreză în zona Vrancea, la adâncimi intermediare de 60-200 km, într-o placă subdusă veche, aproape verticală.

Statistic, cutremure cu magnitudinea 6 și peste apar în Vrancea (aproximativ) la fiecare 10 ani, cutremure cu magnitudinea 7 la fiecare 33 ani, în timp ce cele cu magnitudinea (peste) 7,5 la fiecare 80 de ani.

Cutremurul din anul 1977 a fost un puternic seism cu efecte devastatoare asupra României. A avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Vrancea, cea mai activă zonă seismică din țară, la o adâncime de circa 100 km. 

Citeste si: Cutremur resimțit în mai multe orașe! Ce magnitudine a avut și la ce oră s-a produs

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un avion a zburat fix pe deasupra oamenilor. Privitorii, la doar câţiva metri de aeronavă în momentul aterizării pe un aeroport din Grecia VIDEO

Cutremur resimțit în mai multe orașe! Ce magnitudine a avut și la ce oră s-a produs

Accident grav pe drumul dintre Orșova și Lugoj: Au fost implicate un TIR și un microbuz, cinci persoane încarcerate

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cine era românca ucisă de un rechin în Egipt - Detalii cutremurătoare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies