Cutremur în România. Unde a avut loc seismul și ce magnitudine a înregistrat

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 07 ian 2024, 11:13

Cutremur în România

Sursa: PixaBay

Cutremur de Sfântul Ion, în Vrancea. Vezi ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit.

La data de 7 ianuarie 2024, la ora 03:24:56 (ora locală a României), s-a înregistrat un cutremur cu o magnitudine de 2.7 în zona seismică Vrancea, situată în județul Buzău.

Cutremur în zona seismică Vrancea

Astăzi, la data de 7 ianuarie 2024, la ora 03:24:56 (ora locală a României), a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 2.7 în regiunea seismică Vrancea, situată în județul Buzău.

Această mișcare tectonică s-a produs la o adâncime de 143.2 km și a fost caracterizată de o intensitate redusă.

Citește și: Cutremurul din Japonia a luat zeci de vieți! Care este bilanțul victimelor făcute de seism

Evenimentul seismic a avut loc în proximitatea următoarelor localități: la o distanță de 57 de kilometri nord-vest de Buzău, 58 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 61 de kilometri vest de Focșani, 63 de kilometri est de Brașov și 76 de kilometri nord-est de Ploiești.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”În ziua de 07 Ianuarie 2024, la ora 03:24:56 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, BUZĂU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.7

, la adâncimea de 143.2 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km NV de Buzău, 58km SE de Sfântu-Gheorghe, 61km V de Focșani, 63km E de Brașov, 76km NE de Ploiești”, se arată în comunicatul transmis de INFP.

Ce facem în caz de cutremur

În cazul unui cutremur, este important să acționați rapid și eficient pentru a vă proteja și pentru a minimiza riscurile.

Iată câteva sfaturi generale despre ce să faceți în caz de cutremur:

Citește și: Japonia, devastată de 30 de cutremure! Este alertă de tsunami pe coasta arhipelagului

  1. Stați departe de obiecte care ar putea cădea: În timpul unui cutremur, evitați să vă aflați în apropierea obiectelor care ar putea cădea, cum ar fi rafturile, dulapurile sau alte articole grele.

  2. Evitați folosirea lifturilor: În cazul unui cutremur, renunțați la utilizarea lifturilor și preferați scările pentru a evita risc de blocare în interiorul lor.

  3. Rămâneți în interior după cutremur: După ce cutremurul s-a oprit, rămâneți în interior pentru a evita pericolele din exterior, precum obiecte căzute sau eventuale replici ale cutremurului.

  4. Pregătiți un kit de urgență: Asigurați-vă că aveți un kit de urgență cu alimente neperisabile, apă, medicamente esențiale, lanternă și alte obiecte necesare pentru a face față situației.

  5. Ascultați informațiile oficiale: Fie prin intermediul radioului sau televiziunii, fiți la curent cu informațiile oficiale și recomandările autorităților pentru a ști cum să reacționați corect în urma cutremurului.