Cutremur în România, astăzi! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul

Autor: Diana Bostan

Un nou cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea.

Sursa: Pexels

Un cutremur slab a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, în data de 4 aprilie 2025, la ora 14:50:15 (ora locală a României).

Seismul a avut o magnitudine de 3.2 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 129 de kilometri. Acesta s-a resimțit în mai multe orașe din apropiere, însă nu au fost raportate victime sau pagube materiale semnificative până în prezent.

Citește și: Insula Santorini, închisă turiștilor din cauza activității seismice. Alerte pentru călătorii români

Un nou cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea

Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor Focșani (45 km vestic), Buzău (57 km nordic), Sfântu Gheorghe (69 km estic), Brașov (78 km estic) și Ploiești (89 km nord-est). Deși magnitudinea a fost relativ mică, seismul a fost resimțit în zonele respective, fiind un fenomen destul de frecvent în această regiune cunoscută pentru activitatea seismică ridicată.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce trebuie să știe pensionarii care au lucrat înainte de anul 2001, despre recalcularea pensiei din acest an?

„În ziua de 04 Aprilie 2025, la ora 14:50:15 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 129.0 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45km V de Focsani, 57km N de Buzau, 69km E de Sfantu-Gheorghe, 78km E de Brasov, 89km NE de Ploiesti.”, se arată în comunicatul emis de INFP.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 6.4 în noaptea de miercuri spre joi

Autoritățile și specialiștii din domeniu monitorizează continuu zona pentru a evalua impactul și pentru a asigura siguranța cetățenilor. În urma cutremurului, nu au fost raportate evenimente mai grave, dar se recomandă prudență și pregătire în fața unor posibile replici.

În zona Vrancea, seismele de acest tip sunt frecvente datorită structurii geologice a regiunii, iar seismologii rămân vigilenți pentru a urmări evoluția situației și pentru a oferi informații suplimentare în cazul în care vor apărea

noi evenimente seismice.