Cutremur miercuri seară în România! În ce zonă s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 02 apr 2025, 22:37

A fost un nou cutremur în România

Sursa: PixaBay

Un nou cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea, în seara de 2 aprilie 2025, la ora 19:11:49 (ora locală a României). Seismul a avut o magnitudine de 2.6 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 113.1 km.

Cutremurul a fost resimțit slab în apropierea orașelor Focșani (33 km V), Buzău (52 km N), Sfântu-Gheorghe (81 km E), Brașov (91 km E), Ploiești (95 km NE) și Bârlad (97 km SV). Din cauza adâncimii mari, efectele acestui seism au fost minime, fără a provoca pagube sau victime.

Miercuri România s-a cutremurat de două ori 

Acesta este al doilea cutremur produs în zona seismică Vrancea în această zi, primul având loc în cursul nopții, la ora 01:29:43.

Seismul anterior a avut o magnitudine de 2.9 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 33.9 km.

Acest cutremur a fost resimțit în apropierea orașelor Focșani (18 km N), Bârlad (57 km SV), Bacău (80 km S), Buzău (83 km N), Galați (83 km NV), Brăila (93 km NV) și Vaslui (96 km SV). Fiind la o adâncime mult mai mică decât cel de seară, acest seism ar fi putut fi perceput mai clar de locuitorii din zonele apropiate epicentrului, în special din Focșani și din județele limitrofe.

Citește și: Un nou cutremur, în această dimineață, în România! Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Maria Marinescu, despre apropierile logodnicului ei Bobby Păunescu de Monica Bîrlădeanu. Are stilistul resentimente față de fosta prezentatoare TV? “El era foarte pueril și nu voia copii.”

Zona seismică Vrancea este cunoscută pentru activitatea sa tectonică frecventă, producând numeroase cutremure de mică și medie intensitate. Specialiștii monitorizează constant aceste evenimente pentru a evalua riscurile seismice și pentru a pregăti eventualele măsuri de prevenire.

Seismele de mică intensitate sunt frecvente în zona Vrancea, considerată cea mai activă din punct de vedere seismic din România. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că astfel de evenimente pot prevesti activitatea tectonică viitoare și subliniază importanța măsurilor de prevenție și pregătire în caz de cutremur.

Citește și: Două cutremure în această dimineață în România. În ce zone s-au produs seismele și ce magnitudine au avut

Autoritățile recomandă populației să fie informată și să urmeze regulile de siguranță în cazul unui cutremur de intensitate mai mare. Până în prezent, nu există indicii că aceste seisme vor fi urmate de un eveniment major, însă monitorizarea activității seismice din regiune rămâne esențială.