Cutremur în această dimineață. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut?

,
cutremur 25 octombrie
Un nou cutremur s-a produs în România pe 25 octombrie[Sursa foto: PixaBay]

Un nou cutremur a fost înregistrat duminică dimineață, acesta având epicentrul în zona seismică Vrancea. Iată ce magnitudine a avut.


In articol:

În ultima perioadă, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a raportat mai multe cutremure cu magnitudini destul de mari, ultimul fiind înregistrat chiar duminică dimineață, la ora 03:26.

Cutremur în zona seismică Vrancea. Unde s-a simțit?

Autoritățile au anunțat producerea unui nou cutremur, duminică dimineață.

Potrivit informațiilor venite din partea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP),  seismul s-a produs în ziua de 25 octombrie 2020, la ora 03:26:32 de minute, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Cutremurul a avut o magnitudine de 3,4 și s-a produs la o adâncime de 145 km.

Cutremurul de duminică dimineață s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 64km E de Brasov, 78km NE de Ploiesti, 115km S de Bacau, 126km V de Braila, 127km V de Galati, 131km N de Bucuresti, 147km NE de Pitesti, 179km E de Sibiu, 195km N de Ruse, 197km SV de Iasi. 

Citeste si: Cutremur miercuri dimineață în România! Ce magnitudine a avut

În luna octombrie, în România au fost înregistrate 26 de cutremure, acestea având magnitudini cuprinse între 2 și 4 grade pe scara Richter. 

Seismul de duminică vine după ce în cursul zilei de vineri, autoritățile anunțau producerea unui alt cutremur. Pe 23 octombrie 2020, la ora 13:13:26 s-a produs un cutemur cu magnitudinea de 3,6, la o adâncime de 60 km, în Muntenia, Brăila.

Și joi au fost înregistrate două cutremure în România, ambele în zona seismică Vrancea, unul dintre ele având magnitudinea de 2.7, iar cel de-al doilea de 4 pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur înregistrat de la începutul acestui an și până în prezent s-a produs pe data de 31 ianuarie, tot în zona seismică Vrancea. Seismul a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri.

Cutremurul din ianuarie a fost simțit și la București.

Citeste si: Cutremur violent, de 6,2 grade! Unde s-a produs

 

Citește-ne pe
Citește și:

A fost cutremur! Ce magnitudine a avut seismul care a cutremurat Romania noaptea trecuta

Compania ROMPREST reacție tăioasă, după angajarea unei a doua firme de salubritate în Sectorul 1

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Cutremur, marti dimineata, in judetul Buzau

Cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade. Unde s-a produs seismul și în ce zone s-a simțit?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies