Cutremur de 4,6 grade pe scara Richter! Unde a avut loc seismul

Author: Lavinia Medrea

Unde a avut loc seismul

Sursa: PixaBay

Un cutremur de 4,6 grade pe scara Richter a avut loc la 17 km sud-est de Plovdiv, Bulgaria.

Azi, 7 iunie 2023, la ora 15:26, a avut loc un cutremur de 4,6 grade pe scara Richer, la 17 km de orașul bulgar Plovdiv, potrivit Centrului Seismologic Mediteranean European, potrivit publicațiilor bulgare Novinite și Sofia Globe.

Cutremur de 4,6 grade pe scara Richter

Inițial, magnitudinea seismului era măsurată la 4,8 grade, dar parametrii au fost revizuiți de un seismolog.

Conform informațiilor inițiale, cutremurul ar fi avut o adâncime de 10 kilometri.

Citește și: Cutremur în România astăzi! Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit

Seismul a fost resimțit în mai multe părți ale Bulgariei, inclusiv în clădirile mai înalte din capitala Sofia.

Presa din Bulgaria a relatat că seismul, care a fost urmat de o replică de 2,1 grade pe scara Richter șase minute mai târziu, a fost resimțit puternic la Plovdid.

Oamenii au ieșit pe stradă de frică. Presa din Plovdiv a relatat că nu au existat răniți sau pagube materiale grave.

Primarul Rumiana Samokovareva a declarat că sătenii din Krumovo au fost foarte speriați de cutremur, fiind foarte aproape de epicentru. Autoritățile au fost sesizate pentru coșuri de fum și cărămizi căzute din clădiri și din centrul comunitar.

Citește și: Un nou cutremur în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cutremurul din Bulgaria a avut loc la doar o zi după un alt seism de 5,2 grade care a avut loc în Arad și a fost resimțit și în alte mari orașe din Ardeal, dar și în Ungaria și Croația.

Un nou cutremur în Arad

Un nou cutremur a avut loc în Arad, la ora 06:25, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurele din Arad continuă. În dimineața de 29 mai, la ora 06:25, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs un seism, în Crișana, cu o magnitudine de 3,6 grade pe Scara Richter, la o adâncime de opt kilometri. Seismul s-a produs la o distanță de: 22km E de Arad, 48km NE de Timișoara, 74km SE de Bekescsaba, 92km N de Resița.

Cutremurele din Arad au început în urmă cu o săptămână, toate având o magnitudine de peste patru grade pe Scara Richter.

Primul cutremur a avut o magnitudine de 4,7 pe Richter, epicentrul fiind în apropiere de orașul Lipova.

Acesta s-a resimțit în cinci județe alăturate, dar și în Serbia și în Ungaria. Mai multe replici au urmat în zilele următoare și, din fericire, nu a fost înregistrată nicio victimă și nicio pagubă materială. La două ore de la cutremur, o replica de 4,4 grade a avut loc.

Marți, 23 mai, mai multe cutremure au avut loc în Arad, după miezul nopții, după cum urmează: la ora 00:21:05, a avut loc un cutremur în Crișana, județul Arad, având o magnitudine de 2,4, la o adâncime de doi km.

A fost urmat de un cutremur de 2 grade, la zece kilometri adâncime, la ora 02:48. La ora 05:12, un alt seism a fost înregistrat, având o magnitudine de 2,7, fiind produs la o adâncime de cinci kilometric.