Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta interimatul in exercitarea functiei de presedinte

Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta interimatul in exercitarea functiei de presedinte

Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta luni, 9 iulie, de la ora 14:00, imprejurarile care justifica interimatul in exercitarea functiei de presedinte al Romaniei ca urmare a suspendarii lui Traian Basescu.

Conform articolelor din Constitutie, Curtea constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de presedinte al Romaniei si comunica cele constatate Parlamentului si Guvernului, informeaza Agerpres. In cazul in care presedintele Romaniei a fost suspendat din functie, cererea pentru constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul se face de presedintele care a condus lucrarile sedintei comune a celor doua Camere ale Parlamentului, pe baza hotararii adoptate in sedinta comuna.

Curtea Constitutionala va analiza dovezile necesare care justifica suspendarea si interimatul functiei de presedinte al Romaniei. Parlamentul Romaniei l-a suspendat din functie, vineri, pe presedintele Traian Basescu, cu 256 de voturi pentru si 114 impotriva. Doua voturi au fost anulate din cele 373 exprimate de parlamentari. In aceste conditii, presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, preia interimatul functiei de presedinte al Romaniei.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate