Cum vor vota cetățenii din localitățile carantinate? Vor mai completa sau nu o declarație pe proprie răspundere?

,
Precizări despre desfășurarea votului în localitățile carantinate
Precizări despre desfășurarea votului în localitățile carantinate[Sursa foto: instagram Mai, captura Kanal D]

Premierul Ludovic Orban a făcut mai multe precizări în legătură cu felul în care se va desfășura votul la alegerile parlamentare din această duminică. Ce ar trebui să știe persoanele care locuiesc în localitățile carantinate?


In articol:

Pentru ca alegerile parlamentare din 6 decembrie să se desfășoare în condiții cât mai bune, iar fiecare cetățean să aibă posibilitatea de a-și exprima votul, autoritățile din România au ridicat, temporar, mai multe restricții. 

Ludovic Orban, noi precizări despre desfășurarea votului în localitățile carantinate

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus, mai multe localități și orașe din România se află în continuare în carantină, astfel că cetățenii pot ieși din case doar dacă au un motiv foarte bine întemeiat și doar în baza unei adeverințe eliberate de angajator sau dacă au asupra lor o declarație pe propria răspundere. 

În cursul zilei de duminică, toate aceste restricții vor dispărea. Premierul Ludovic Orban a precizat că persoanele care locuiesc în localitățile carantinate nu vor mai fi obligate să completeze o declarație pe proprie răspundere atunci când merg la vot, catalogând acest lucru drept o formalitate nenecesară.

Premierul României, Ludovic Orban
Premierul României, Ludovic Orban[Sursa foto: instagram]

Citeste si: La ce oră se deschid secțiile de votare din România și din diaspora la Alegerile Parlamentare 2020? Programul complet

”Orice cetăţean, chiar dacă e într-o localitate care e temporar în carantină are libertatea de a se duce la secţia de vot să voteze, fără să dea declaraţii. Avem CNSU în cursul zilei de mâine (vineri - n.r.), înainte de şedinţa de Guvern, după care în şedinţa de Guvern vom transpune hotărârea CNSU.”, a precizat premierul Ludovic Orban la Digi24, citat de hotnews.ro 

Cu toate acestea, premierul a subliniat că trebuie să se facă diferența între locuitorii localităților carantinate și persoanele care se află în carantină la domiciliu în urma unei decizii a DSP, aceștia din urmă putând să voteze doar prin intermediul urnei mobile, deplasarea într-o secție de vot fiind în continuare interzisă. 

„Cei care sunt carantinaţi ca urmare a unei decizii a DSP trebuie să stea în locaţia unde şi-au stabilit carantina. Ei pot exercita dreptul de vot prin urna mobilă”, a explicat premierul României.

Ludovic Orban a precizat că autoritățile au luat toate măsurile necesare, astfel încât votul să se desfășoare în siguranță.

Citeste si: Care este, de fapt, procedura de vot prin corespondență pentru românii din diaspora la Alegerile Parlamentare 2020

 

Citește-ne pe
Citește și:

Alegeri Parlamentare 2020: care sunt regulile obligatorii dintr-o sectie de votare

'INCREDIBIL' Ce a fost în stare 'să facă' ÎPS Teodosie

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020? Toți cei care merg la vot trebuie să știe asta!

Ce partid ocupă prima poziție și care este ordinea pe buletinul de vot la Alegerile Parlamentare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies