Cum stii daca incepe sa se manifeste alergia!

,

Alergiile se pot preveni si mai ales poti sti cand incep simptomele inainte ca ele sa se declanseze.

Atunci cand ne referim la alergiile sezoniere, primavara si toamna sunt, departe de orice dubiu, acele etape ale anului in care apare cel mai mare numar de neplaceri, pentru persoanele vulnerabile. O alergie sezoniera este declansata de catre un factor (cum ar fi frunzele uscate, sporii aeropurtati sau polenul) care apartine, de obicei, mediului natural si care este prezent doar intr-un anume interval al anului. Multe dintre aceste substante, desi nu creaza nicio problema pentru majoritatea oamenilor, le dau insa mult de furca persoanelor vulnerabile la alergii. Din aceasta cauza sunt cunoscute sub numele generic de alergeni.

In pofida faptului ca foarte multi oameni considera ca alergiile de tip sezonier se manifesta cu o frecventa mai ridicata primavara, in cazuistica medicala se poate constata ca toamna ele sunt la fel de numeroase. Aceasta se explica prin cantitatea imensa de alergeni ce apare in aer si la nivelul solului, prin putrezirea resturilor vegetale. Frunzele umede cazute din copaci constituie un mediu de cultura perfect pentru bacterii si mucegaiuri. Produsele de dezasimilatie sau alte substante pe care le elimina aceste microorganisme au, de multe ori, insusiri alergene.

 

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies