Cum se pun pepenii la murat? Ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 29 iul 2022, 09:20

Cea mai bună rețetă de pepeni murați

Sursa: unsplash.com

Pepenii murați sunt extrem de gustoși și se prepară și foarte repede. Noi vă dezvăluim ce ingredient nu trebuie să lipsească, atunci când faceți această rețetă.

Toamna se apropie cu pași repezi, iar gospodinele au început deja să pregătească preparatele pentru iarnă.

Dacă vă plac murăturile, nu aveți cum să nu faceți și pepeni murați. Sunt delicioși!

Cea mai bună rețetă de pepeni murați

Dacă ați avut bunici la țară, cu siguranță vă amintiți că din cămara acestora nu lipseau pepenii murați. Puteți să-i faceți și dumneavoastră acasă. Vă garantăm că toți cei dragi vor fi extrem de mulțumiți de această rețetă. 

Pepenii murați se prepară foarte repede, din doar câteva ingrediente și merg de minune cu fripturile de porc, pe care le veți servi la iarnă sau cu mâncarea de cartofi, perfectă în

perioadele de post.

Pentru a obține cei mai gustoși pepeni murați, veți avea nevoie de un ingredient minune: usturoiul! Știm că la prima vedere, pepenele și usturoiul nu ar avea cum să se potrivească, dar vă garantăm că rezultatul final va fi unul absolut senzațional.

Iată ce ingrediente vă trebuie:

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat

  • pepeni verzi și galbeni
  • câțiva căței de usturoi
  • ardei iute
  • ardei grași
  • morcovi
  • hrean
  • frunze de țelină
  • sare grunjoasă
  • crenguțe de mărar

Cum se prepară pepenii murați

În primul rând, trebuie să știți că pepenii ideali sunt cei mai micuți.

Spălați-i foarte bine de pământ, iar apoi tăiați-i în bucăți, potrivite ca mărime, în funcție de borcanele în care îi veți pune la murat. 

Pe fundul borcanelor așezați crenguțe de mărar, rădăcini de hrean și căței de usturoi, care trebuie decojiți înainte. Apoi începeți să puneți bucățile de pepene. Printre acestea, așezați și bucăți de morocvi, ardei gras și frunze de țelină. 

În mijlocul borcanului, puneți din nou căței de usturoi decojiți, dar și ardei iute și așezați în continuare bucăți de pepene.

Deasupra, se pune iar usturoi, crenguțe de mărar și frunze de țelină. 

După aceea, preparați saramura. Pentru asta, amestecați o lingură de sare grunjoasă cu un litru de apă. În funcție de mărimea borcanelor, preparați mai multă sau mai puțină saramură. 

Cât de bolnav este, de fapt, Florin Salam! Artistul a povestit totul în emisiunea lui Denise Rifai

Nu uitați că saramura trebuie să acopere pepenii. După ce ați turnat zeama peste pepeni, puneți capacele și închideți-le ermetic. 

În prima săptămână, pepenii trebuie vânturați zilnic. Asta înseamnă că veți răsturna saramura din borcane și o veți pune înapoi. 

Pepenii murați se păstrează într-un loc răcoros și ferit de lumină. Vor fi gata în aproximativ două luni.