Cum scapi de gândacii de bucătărie. 7 metode eficiente

,

Gândacii de bucătărie reprezintă una dintre problemele cele mai supărătoare dintr-o casă. Există însă mai multe metode eficiente de a scăpa definitiv de acest inconvenient.


In articol:

Multe persoane au avut sau au încă probleme cu gândacii de bucătărie. Asta nu înseamnă neapărat că locuința în care apar aceștia nu este curată, ci se poate întâmpla ca gândacii să apară în casă și din cauza unor reparații în bloc sau din cauza faptului că pe palier curățenia lasă de dorit. Puteți scăpa însă de gândacii de bucătărie cu ajutorul unor soluții extrem de eficiente. 

Soluții pentru a elimina gândacii de bucătărie

Atunci când vreți să scăpați de gândacii de bucătărie, primul lucru la care vă gândiți este, cu siguranță, un spray special pentru aceste insecte. Într-adevăr, este o metodă care funcționează, cel puțin pentru moment, dar aveți la îndemână și alte soluții mult mai eficiente. 

1. Capcanele pentru gândaci

Mai nou, pe piață există capcane pentru gândacii de bucătărie. Mai exact, este vorba despre un adeziv special, care vă scapă de aceste insecte supărătoare. O cutie conține 5 astfel de capcane. Acestea au în compoziție o substanță care atrage gândacii, dar și un adeziv, iar aceștia se vor lipi de acea capcană și nu vor mai avea cum să iasă. 

Unul dintre marile avantaje ale acestei metode este că conține deloc chimicale. Pe de altă parte, trebuie să știți că dacă apelați la aceste capcane, procesul de prindere a gândacilor este mai lent, în comparație cu alte soluții. 

2. Aparatul cu ultrasunete

Aceasta este o soluție extrem de eficientă, dar doar pentru gândacii ajunși la maturitate. O astfel de insectă are nevoie de 3 luni ca să se poată reproduce și doar după această perioadă va fi afectată de ultrasunete. Dacă locuiți într-o casă mai mare, trebuie să folosiți mai multe astfel de aparate. 

3. Insecticidele pentru gândaci

Așa cum spuneam mai sus, puteți folosi și insecticide pentru gândaci. Acestea au ciflutrin, o substanță care omoară insectele. Trebuie să pulverizați acest spray prin toate colțurile bucătăriei sau pe unde considerați că gândacii ar putea să treacă. Aveți totuși grijă că vorbim despre o substanță chimică, ce poate fi dăunătoare pentru animalele de companie, de exemplu. 

Scăpați de gândaci cu ce aveți în cămară

Dacă nu vreți să apelați la soluții chimice sau nu doriți să dați bani pe alte metode care sunt pe piață, puteți scăpa de gândacii de bucătărie și cu ajutorul unor ingrediente pe care oricine le are în casă. Iată ce trebuie să folosiți, pentru a ține la distanță aceste insecte dezgustătoare.

1. Zahăr și bicarbonat de sodiu

Deja celebrul bicarbonat de sodiu, care poate fi folosit în diverse treburi casnice și nu numai, este util și pentru înlăturarea gândacilor. Amestecați bicarbonat cu zahăr, în mod egal, și puneți în toate locurile în care credeți că apar gândacii. Acest amestec de ingrediente este toxic pentru insecte. 

2. Frunze de dafin

Extrem de aromate, frunzele de dafin țin gândacii la distanță. Mirosul puternic al acestora nu este pe placul insectelor, care nu se vor mai apropia de locurile în care ați pus frunzele de dafin. Pisați aceste frunze și presărați-le prin colțurile pe unde credeți că apar gândacii. 

3. Oțetul alb

Și oțetul alb sperie insectele, tot datorită mirosului puternic și înțepător. Trebuie doar să stropiți cu oțet prin locurile prin care ați văzut gândaci. 

4. Castraveții

Da, ați citit bine. Castraveții țin la distanță gândacii de bucătărie. Tăiați felii de castravete și așezați-le în locurile în care apar gândaci. Aceștia nu se vor mai apropia de locuința dumneavoastră.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Românii vor scoate mulți bani din buzunar! Legea intră în vigoare!

ULTIMĂ ORĂ ÎCCJ a decis: Fostul director general al NN Pensii Raluca Ţintoiu a câştigat definitiv procesul cu ASF

Nu mai face acest gest niciodată! Vei umple toată casa de bacterii! Greșeala pe care toți o facem în baie. Specialiștii trag semnalul de alarmă

Cum să reduci factura la gaze dacă folosești o centrală termică

Alexandru Rafila cere redeschiderea școlilor pentru clasele primare: "Vor avea mari probleme..."


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies