Cum să combini brățările pentru un look stilat și original

Author: Diana Tilă

Brățările sunt un accesoriu elegant și adaptabil, ușor de integrat în numeroase ținute. Cu o mențiune: nu orice combinație de brățări este reușită. De aceea, în acest articol vom explora modul în care poți alătura diferite tipuri de brățări pentru a obține un look stilat și original. 

Ce tipuri de brățări poți combina?

O posibilitate pe care o poți lua în considerare este să combini aurul, argintul și alte metale prețioase cu materiale naturale, precum fildeșul sau chihlimbarul, pentru a crea un efect vizual interesant.

Această combinație poate adăuga strălucire pielii tale și o notă de originalitate ținutei.

O altă opțiune ar fi să alegi un set de brățări cu detalii interesante, precum cruciulițe sau simboluri celtice. Aceste brățări se pot armoniza cu alte bijuterii aurite sau din argint și vor adăuga un aspect vintage sau boem look-ului tău, în funcție de modelele și culorile alese.

Dacă îți place să porți bijuterii colorate, poți să combini mai multe brățări care să evidențieze tonul pielii tale și să se potrivească stilului tău vestimentar.

Optează pentru accente vibrante sau nuanțe subtile și delicate. 

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

Poți da o ultimă tușă unui outfit casual sau street style cu o combinație de brățări cu mărgele, tip lanț, cuff și bangles. Asigură-te că brățările au elemente comune de design și că formează o imagine unitară.

Reguli de stil

Va fi amânat examenul de BAC 2023 pentru clasa a 12-a? Anunț important pentru elevi

Regulile de stil sunt extrem de importante atunci când vine vorba de combinarea brățărilor. 

  • Combină brățările rigide cu cele flexibile pentru un efect vizual mai natural. Cea mai simplă variantă ar fi să alături unei perechi de brățări lanț o  brățară din argint fixă. De asemenea, o brățară solidă și rigidă tip cuff face echipă bună cu brățările lanț de dimensiuni medii și cu cele din mărgele.
  • Poți alege un look monocromatic, dacă variezi texturile și dimensiunile, sau poți combina metalele ori culorile. Evită, însă, seturile de brățări identice.
  • Asortează brățara cea mai scumpă cu alte brățări mai ieftine.
  • Combină minimum 3 brățări, chiar 5-6 dacă sunt subțiri. Totuși, încearcă să nu acoperi mai mult de o treime din antebraț, pentru a evita un aspect prea încărcat. 
  • Dacă dorești un look minimalist, optează pentru modele mici și simple, iar dacă vrei să realizezi un look puternic, foloseşte brățări voluminoase.
  • Nu include în combinațiile de brățări pe cele cu talismane, deoarece vor aglomera vizual aranjamentul. Le poți purta cu succes de sine stătătoare, că brățări statement, sau alături de un ceas.
  • Când porți mai mult de 3 brățări, e mai bine să renunți la colier și să alegi niște cercei discreți.
  • Echilibrează numeroasele brățări de pe o mână cu un singur inel statement purtat pe degetul celeilalte mâini.

Când vine vorba de combinarea brățărilor, ai multe opțiuni la dispoziție pentru a-ți exprima stilul și personalitatea. Ia-o ca pe o joacă și permite-ți să încalci regulile de stil din când în când. Cu aceste sfaturi și sugestii în minte, poţi crea cu ușurință alăturări originale și estetice de brățări care te vor ajuta să îţi completezi look-ul. 

 

 


Radu, foc și pară după întâlnirea cu Cristina, în camera roșie! „Niciodată nu lasă nimic de la ea!” Iată ce replici acide și-au spus cei doi foști iubiți și cum s-a încheiat dialogul lor!