Cum poți vopsi ouăle complet natural cu sfeclă roșie

,

Ouăle se pot vopsi și natural, cu sfeclă roșie. Este o variantă mult mai sănătoasă, spre deosbire de clasica vopsea din comerț, care conține o grămadă de coloranți artificiali.


In articol:

Paștele se apropie cu pași repezi, așa că orice gospodină se gândește deja la vopsitul ouălor. Dacă până acum le-ați vopsit doar cu vopsea din comerț, anul acesta încercați și o metodă naturală.

Puteți obține ouă roșii cu ajutorul sfeclei. 

Sfecla roșie, colorantul perfect pentru ouăle de Paște

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor și așa cum ne-am obișnuit deja, ouăle nu au cum să lipsească de pe masă. 

Fiecare gospodină încearcă să vopsească cele mai frumoase ouă. Bineînțeles că în magazine se găsesc tot felul de pliculețe cu vopsea pentru ouă, în culori care mai de care mai spectaculoase. 

Totuși, clasicele ouă roșii rămân baza. În trecut, bunicile noastre vopseau doar ouă roșii și făceau acest lucru cu ingrediente naturale. 

Sfecla roșie vă poate fi de mare ajutor. Nu vă așteptați ca ouăle să aibă o culoare perfectă sau uniformă, pentru că totuși vorbim despre un colorant natural, dar cu toate acestea, știți că veți mânca ouă fără niciun fel de coloranți artificali. 

Aveți nevoie doar de ouă, apă, sfeclă roșie și oțet.

Pentru un luciu perfect al ouălor, folosiți cu încredere untură sau ulei. 

Ingrediente pentru ouă vopsite cu sfeclă roșie:

  • ouă (în funcție de câte vreți să vopsiți)
  • sfeclă roșie (câte una pentru fiecare ou, ca să obțineți o culoare mai puternică)
  • 100 ml. oțet
  • o lingură de ulei

Cum vopsiți ouăle cu sfeclă roșie

În primul rând, nu folosiți foarte multă apă, pentru că altfel riscați ca ouăle să nu prindă aproape deloc culoarea roșie. Scoateți ouăle din frigider, cu o jumătate de oră înainte de a le vopsi. 

În acest fel, acestea nu se vor mai sparge, atunci când le fierbeți. Ouăle se spală foarte bine cu un burete și cu puțin detergent de vase, ca să fie degresate. Aveți grijă să le limpeziți foarte bine. 

Ideal este să folosiți ouă albe, pentru o culoare mai frumoasă. Le puneți la fiert în apă rece. Unul dintre cele mai importante trucuri în fierberea ouălor este acela că timpul de fierbere se calculează din momentul în care apa începe să fiarbă. 

De atunci încolo, lăsați ouăle să fiarbă aproximativ 7 minute, ca să nu iasă nici foarte tari, dar nici să nu aibă zeamă. 

În timpul acesta, curățați sfecla și tăiați-o cubulețe. Folosiți mănuși, ca să nu vă pătați pe mâini. După ce s-au scurs cele 7 minute, puteți să adăugați sfecla în apă. 

Lăsați focul cât mai mic și așteptați aproximativ o jumătate de oră. Apoi stingeți focul și lăsați ouăle să se răcească în oala cu sfeclă. 

După ce sunt gata, le ștergeți cu un șervețel îmbibat în ulei sau în untură, pentru un luciu frumos. Nu veți obține ouă la fel de roșii ca cele vopsite cu vopsea din comerț, dar cu siguranță sunt mai sănătoase. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Doctorul minune”, Ferman, Beliz si Adil fac front comun pentru a salva viata unei fetite

Klaus Iohannis, la ONU: Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor omului

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Sarbatoare mare pe 21 SEPTEMBRIE 2021. Ce sfinți sărbătorim! Ce NU este bine sa faci in aceasta zi

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Doctorul minune”, decizie extrema pentru Ferman

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies