Cum inveti mai usor gramatica limbii engleze

Daca tocmai ai inceput sa inveti limba engleza, mai intai trebuie sa cunosti cateva reguli de baza ale limbii.

Dezvoltarea unei baze solide in gramatica engleza, nu numai ca te va ajuta sa creezi propozitii corecte, dar iti va imbunatati abilitatile de comunicare atat in limba engleza vorbita cat si cea scrisa. Este necesar sa cunosti bine gramatica limbii engleze, pentru a putea vorbi si scrie in engleza cu incredere. Desi exista o multime de exceptii de la reguli, invatarea regulilor de gramatica este primul pas catre stapanirea limbii engleze. Este nevoie de multi ani de expunere si practica pentru a invata toate regulile de gramatica. Cu toate acestea, pentru tine ca incepator, exista mai multe metode disponibile - atat online cat si offline - care te pot ajuta sa inveti rapid gramatica engleza.

Meditatii la limba engleza

Pentru a invata mai usor si mai rapid gramatica limbii engleze, ai nevoie de un meditator. Este important sa intelegi pe deplin regulile gramaticale de baza care guverneaza limba, pentru a te putea exprima clar. Exista sute de reguli gramaticale, dar elementele de baza se refera la structura propozitiilor si parti ale vorbirii, inclusiv substantive, pronume, verbe, adjective, adverbe, prepozitii si conjunctii. Poti incepe lectiile cu structura de baza a propozitiilor - subiect, verb, obiect - si in functie de nivelul la care te afli, sa continui din acest punct invatarea gramaticii limbii engleze. Nu incerca sa inveti totul simultan. Afla cum se folosesc adjectivele, prepozitiile si adverbele intr-o propozitie pentru a modifica substantivele si verbele. Un meditator va fi in masura sa iti explice toate aceste reguli pe intelesul tau, invatand astfel mult mai usor notiunile de gramatica, decat daca alegi sa studiezi singur, fara explicatii. Cu cat petreci mai mult timp practicand limba engleza conversationala cu un profesor, cu atat vei incepe sa intelegi mai bine regulile gramaticale.

Invatarea timpurilor in engleza

Timpurile in engleza pot fi provocatoare, chiar daca studiezi deja engleza de multi ani. Timpurile in limba romana sunt diferite de cele in limba engleza, asa ca de obicei dureaza ceva timp inainte de a le putea stapani cu adevarat. Totusi, timpurile in engleza nu sunt foarte complicate, si vei invata la un moment dat sa le folosesti foarte bine. Desi va dura ceva timp pana vei reusi sa stapanesti notiunile de gramatica si timpurile in engleza, cu putina vointa, ajutor si pasiune vei putea cunoaste limba engleza ca un vorbitor nativ.

In limba engleza exista 12 timpuri diferite care pot fi folosite pentru a vorbi despre trecut, prezent si viitor. Probabil cunosti deja o parte dintre aceste timpuri, insa mai ai mult de invatat. Testeaza-ti cunostintele despre timpurile in limba engleza, prin efectuarea de exercitii gramaticale. Acest lucru te va ajuta sa memorezi mai multe notiuni de gramatica. Gaseste exercitii in cartile de gramatica sau online, si verifica-ti competentele. Nu-ti fie teama sa gresesti, dar atunci cand o faci, asigura-te ca recitesti regulile pentru a te corecta.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies