Cum i s-au părut Papei românii și România. Ce declarații neașteptate despre vizita apostolică a făcut

,

În timpul audienţei generale de miercuri din Piaţa San Pietro de la Vatican, Papa Francisc a vorbit despre vizita sa apostolică în România, din perioada 31 mai - 2 iunie.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România a avut loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi s-a desfăşurat sub genericul "Să mergem împreună!".

Papa Francisc a spus că diversele întâlniri pe care le-a avut programate în timpul vizitei apostolice "au scos în evidenţă valoarea şi nevoia de «a merge împreună», atât în ceea ce priveşte creştinii, la nivel de credinţă şi caritate, cât şi cetăţenii, la nivel de angajament civic".

Citeste si: Cel mai frumos mesaj al Papei Francisc! Ce le-a transmis Suveranul Pontif românilor

Papa Francisc şi-a exprimat profunda recunoştinţă în timp ce a amintit de primirea caldă de care a avut parte din partea patriarhului Daniel şi a Sfântului Sinod al Bisericii ortodoxe române, vorbind din nou despre angajamentul Bisericii catolice de a merge împreună spre o totală unitate.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 25 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc Live Report uriaș la Joker!

Cristian Tudor Popescu: Mă înfioară cei de la USR-PLUS. Mestecă talaș de partid fără să clipească

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Vești importante pentru elevi! ASTĂZI începe simularea examenului de Bacalaureat 2021 cu proba la limba română. Ce reguli trebuie să respecte elevii de clasele XII-XIII

Ce pericole va aduce valul trei de pandemie? Cei mai vulnerabili vor fi copiii și tinerii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies