Cum faci salata de vinete perfectă, ca la mama acasă! Așa nu va mai ieși amară sau iute

Author: R.V.

Sunt delicioase și pentru că, în sfârșit, a venit sezonul lor, vă prezentăm o rețetă inedită de salată de vinete, recomandata de celebrul chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente – pentru 6 porții: 2 kg vinete, sare, piper, 3 cepe, 450 ml ulei.

Mod de preparare:

Vinetele se spală bine, se șterg cu un prosop curat și se pun la copt. După coacere, se curăță foarte bine de coajă și se lasă la scurs într-un vas din plastic sau lemn. Pentru a nu fi iuți sau amare, vinetele trebuie lăsate să se scurgă foarte bine, pana când nu mai iese picătură de apă din ele. În plus, nu trebuie aduse în contact cu obiectele metalice, pentru a nu oxida.

Citește și: David Pușcaș, ajuns la capătul puterilor! Tânărul cere ajutor în mediul online pentru plata întreținerii, după ce contul de TikTok este pe cale să îi fie închis: "Nici nu-mi pasă dacă n-am ce să mănânc!"

Citește si: Primele cuvinte ale tânărului care a agonizat 10 ore în râpa din munții Făgăraș lângă cei 4 prieteni morţi! Declarații sfâșietoare

Dpă ce s-au scurs bine, se toacă mărunt, mărunt, pe un tocător din lemn sau plastic, cu ajutorul unui satâr din lemn. Ceapa se mărunțește bine cu un cuțit (nu cu belnderul, pentru a nu lăsa apă) și se combină cu vinetele. Uleiul se toarnă peste vinete în fir subțire în timp ce amestecăm vinetele cu o lingură din lemn (același process ca la maioneză). La final se adaugă sare și piper după gust. Poftă bună!