Cum arata o prezentare de moda in Coreea de Nord

Coreea de Nord este o tara care respinge lumea vestica, insa autoritatile au permis o prezentare de moda in care au putut fi admirate modelele palide, care se leganau pe podium in tinute foarte diferite de stilul obisnuit al defilarilor moderne.

Aram Pan, un fotograf singaporez, a surprins in timpul unei calatorii efectuate in septembrie in Coreea de Nord o ciudata parada a rochiilor si costumelor colorate, aparent aprobata de dictatorul Kim Jong-un.

El a remarcat cum liniile rochiilor si culorile au devenit mai indraznete in statul comunist, cu prilejul celei de-a XII-a Expozitii de Moda de la Phenian.

“Cam toate fustele par sa fie putin mai scurte in zilele noastre. A fost prezentata si o bluza pentru ocazii speciale cu o rascroiala mai adanca”,
a observat Pan.

Insa cel mai surprinzator a fost sa vada ca toate modelele zambesc: “Este total diferit fata de figurile posace cu care ne-am obisnuit pe podiumurile moderne”.

Aram Pan a explicat ca aceasta parada a modei este un eveniment anual care are loc de 12 ani, iar costumele prezentate, care seamana cu cele ale casei Chanel, vor aparea in curand in magazine.

 

Prezentarile de moda sunt urmarite de proprietarii locali de magazine care vor sa comande noile tinute. Fiecare piesa prezentata este insotita de un numar, pentru a putea fi identificata de cei care vor sa o comande”,  a povestit Pan pentru Daily Mail Australia.

Evenimentul, probabil cel mai incantator de la Phenian, se desfasoara intr-o sala de expozitii, in perioada 15-17 septembrie.

“La manifestare pot sa participe si localnicii care nu detin magazine”, iar acestia nu sunt deloc putini, potrivit lui Aram Pan. ( sursa Mediafax )

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate