Cum arată micul dejun la conacul lui Mircea Dinescu: „Vai de viața mea”. Poetul l-a avut drept oaspete pe brazilianul care cântă muzică populară românească

Author: Diana Bostan
Actualizat: 16 apr 2024, 10:03

Cum arată micul dejun la restaurantul lui Mircea Dinescu

Sursa: Captură TikTok

Mircea Dinescu și-a transformat dragostea pentru gătit într-o afacere de succes. Celebrul om de televiziune este acum proprietarul a două restaurante: unul în inima Bucureștiului și celălalt în pitoreasca comună Cetate, situată pe malul Dunării, în județul Dolj. Iată cum arată un mic dejun preparat de Mircea Dinescu la Cetate!

Mircea Dinescu nu este doar patron, este și bucătar. Cunoscutul poet nu stă deoparte atunci când vine vorba de pasiunea sa, gătitul. Într-un video postat pe TikTok, Mircea Dinescu este ilustrat în timp ce prezenta cum arată un mic dejun la Cetate, restaurantul pe care îl deține pe malul Dunării.

Cum arată un mic dejun la Cetate, restaurantul lui Mircea Dinescu

Banto Dos Santos, carismaticul brazilian stabilit în România, a mers în vizită la Cetate pentru a gusta din preparatele pregătite cu drag de poetul Mircea Dinescu.

Brazilianul care cântă muzică populară românească a fost încântat de ceea ce a gustat, dar și de împrejurimi.

Dragilor, cam așa arată micul dejun la Cetate. Vai de viața mea. Bestial”, a spus Banto Dos Santos, într-un video postat pe contul său de TikTok, în timp ce Mircea Dinescu scotea preparatele din Bucătărie.

Citește și: Mircea Dinescu l-a invatat pe Madalin Ionescu sa prepare mancare sanatoasa! Afla retele

Brazilianul a fost așteptat de Mircea Dinescu cu o omletă imensă, făcută din ouăle de la găinile crescute de poet. Pentru ca brazilianul să aibă energie toată ziua, Mircea Dinescu a adăugat în omletă roșii și brânză. Pe lângă omletă, Mircea Dinescu și-a răsfățat oaspetele și cu o bucată de jambon, fiert în vin cu mirodenii.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Mircea Dinescu: Asta am fiert-o în vin și cu mirodenii. Are cimbru, busuioc.

„Eu sunt treaz de la ora 06:00. M-am plimbat prin toată Cetatea. Cum spunea bunicul: „adevărata bogăție este la țară”. Așa este să știi. Micul dejun pregătit de domnul Mircea Dinescu la Cetate. Superbă locația în care am fost primiți cu ospitalitatea specifică românului.”

, a adăugat Banto Dos Santos.

@bantodossantos #fyp #foryou ♬ sunet original- Banto Dos Santos

Cât costă un meniu la restaurantul lui Mircea Dinescu de pe malul Dunării

Mircea Dinescu a explicat că decizia de a deschide restaurantul a venit ca o formă de terapie personală.

De asemenea, prețurile practicate în localul său din Cetate nu sunt exagerat de ridicate: meniul zilei fiind disponibil la doar 25 de lei, iar oferta este valabilă de luni până vineri, între orele 10:30 și 16:00, potrivit Cancan.

Citește și: Incredibil! Cât costă o porție de hamsie la mare, chiar înainte de deschiderea sezonului estival! Prețurile nu sunt deloc mici

„În localitatea Cetate, vecină cu Bulgaria şi la doar cîţiva kilometri de graniţa sârbească, se spune că cocoşii cântă în trei limbi – sârbă, bulgară şi română. Aşa că ideea unui port cultural multinaţional s-a potrivit ca o mănuşă. Cuptoarele pentru ars ceramica sînt concurate de cuptoarele în care se frig berbecii de la ferma poetului căzut în doaga agriculturii, iar tiradele aprinse ale autorilor străini invitaţi la colocvii sînt stinse cu vinuri nobile din producţia proprie. Păstrînd proporţiile, după negustorul de sclavi Rimbaud, negustorul de vin Dinescu pare un dulce copil. Aşa că nu vă sfiiţi şi călcaţi-i pragul casei”, declara Mircea Dinescu în urmă cu ceva timp, potrivit sursei menționate anterior.

 


În ediția de joi, 23 mai, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian și Roberta s-au surprins reciproc unul pe celălalt, iar cu ocazia zilei de naștere a concurentului, cei doi și-au dus relația la un nou nivel.