Cum arată interiorul Catedralei Mântuirii Neamului. Imagini spectaculoase cu cea mai mare catedrală ortodoxă din lume

Autor: Silvia Cirstea
Actualizat: 21 mai 2024, 09:19

Catedrala Mântuirii Neamului 

Sursa: Unsplash/ TikTok

Iată cum arată interiorul Catedralei Mântuirii Neamului în prezent. Vezi mai jos imaginile spectaculoase cu cea mai mare catedrală ortodoxă din lume!

Cum arată interiorul Catedralei Mântuirii Neamului, la mai bine de un deceniu de la începutul lucrărilor de construcție. Iată imaginile spectaculoase cu una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume!

Cum arată interiorul Catedralei Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului, care poartă hramul principal „Înălțarea Domnului” și hramul secundar „Sf. Apostol Andrei”, este cea mai mare biserică din România și una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume.

Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în februarie 2011 și data finalizării sale era preconizată a fi la sfârșitul anului 2018.

Costurile, până în noiembrie 2018, s-au ridicat la 110 milioane de euro, însă lucrările la picturile interioare în tehnica mozaic continuă și anul acesta, la fel și cele pentru finalizarea înveliturilor turlelor și a finisajelor exterioare. Totuși, chiar dacă lucrările nu au fost finalizate încă, o mulțime de oameni sunt curioși să afle cum arată interiorul Catedralei Mântuirii Neamului.

Ei bine, până în prezent, o parte din lucrările la picturile interioare în tehnica mozaic au fost efectuate, iar rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos. La prima vedere se pot observa picturi uriașe în tehnica mozaic cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril și cu Maica Domnului. De asemenea, pereții din interiorul catedralei sunt acoperiți în momentul acesta cu o mulțime de picturi creștine în tehnica mozaic. Pe de altă parte, în imagini se pot observa și schelele pe care muncitorii le folosesc pentru finalizarea lucrărilor. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele de socializare. “Viața merge înainte!”

Citește și: Sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox la data de 21 mai 2024: La mulți ani tuturor românilor ce își celebrează onomastica!

Când va fi gata Catedrala Mântuirii Neamului 

Având înălțimea de 120 de metri, catedrala va fi echipată cu opt lifturi. De asemenea, clopotele catedralei au o greutate cumulată de 33 de tone și sunt plasate la înălțime de 60 de metri pătrați. Catedrala Mântuirii Neamului dispune de 28 de uși de bronz decorate cu reprezentări iconografice, iar acestea vor fi controlate de un sistem computerizat care va activa deschiderea automată în situații de alarmă.

De precizat este și faptul că lăcașul de cult are în total 392 de ferestre.

Totodată, în Altarul Catedralei, la baza Sfintei Mese, se află o listă ce conține peste 350.000 de nume ale eroilor români celebri, însoțită de fragmente din moaștele Sfinților Martiri Brâncoveni și ale Mucenicilor de la Niculițel. Cât despre finalizarea lucrărilor, se așteaptă ca în toamna anului 2025 sala principală, cota 0 a catedralei, să fie gata pentru a permite resfințirea și desfășurarea slujbelor.