Cum afli ce „babă” ai în funcție de ziua nașterii. Cea mai simplă modalitate de calcul

,
cum se aleg babele in functie de ziua nasterii

Iată cum se aleg babele în funcție de ziua nașterii 

[Sursa foto: canva.com, pixabay, captura youtube]

În luna martie, babele se aleg fie la întâmplare, fie ținând cont de ziua nașterii. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să afli baba în funcție de ziua nașterii.

Se crede că cea mai corectă modalitate de alegere a babei la începutul lunii martie este cea care se face luând în calcul data nașterii.

În popor se spune că așa se aleg, de fapt, babele. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să afli ce baba ai în funcție de ziua nașterii.

Cum se aleg babele în 2022? Iată cum afli ce babă ai în funcție de ziua nașterii

Dacă unele persoane își aleg baba la întâmplare, se spune că cea mai corectă metodă pentru a face acest lucru este ținând seama de data nașterii.

Cum afli care este baba ta în funcție de ziua nașterii? Ei bine, lucrurile sunt cât se poate de simple. Dacă ziua ta de naștere este în perioada 1-9 a lunii, atunci baba va corespunde zilei de naștere. Dacă te-ai născut după data de 10, atunci trebuie să faci un calcul simplu pentru a afla baba în funcție de ziua nașterii. Mai exact, cele două cifre se adună, iar rezultatul reprezintă, de fapt, baba.

Practic, dacă o persoană este născută pe data de 15, atunci poate afla care este baba ei făcând următorul calcul: 1+5=6. Astfel, baba va fi pe data de 6 martie.

Există credința că alegerea babei în acest mod poate oferi informații importante despre starea de spirit a persoanei respective, dar și despre felul în care se va desfășura anul pentru ea.

Chiar dacă tradiția spune că baba se alege în funcție de ziua nașterii, multe persoane nu țin cont de acest lucru, astfel că își aleg baba luând în calcul alte criterii. De exemplu, sunt persoane care își aleg baba în funcție de ziua lor norocoasă, crezând că astfel vor reuși să atragă energiile pozitive.

Unele persoane merg atât de departe, încât își aleg trei babe la întâmplare, iar apoi, în funcție de vreme, decid care este cea mai bună.

Indiferent de modalitatea folosită pentru a alege babele, un lucru este cert. Acestea se aleg doar în perioada 1-9 martie, ele intrând în categoria vestitorilor primăverii. 

Citeste si: Tradiții de „Babe” 2022. Ce înseamnă, de fapt, dacă plouă de baba ta

Ce trebuie să faci în ziua în care îți alegi baba? 

Tradiția spune că în ziua în care își aleg baba, oamenii nu ar trebui să muncească. Există o superstiție care spune că acest lucru poate atrage energiile negative și poate aduce foarte mult ghinion. Din acest motiv se recomandă ca în ziua în care și-au ales baba, românii să se odihnească mai mult și să evite muncile grele.

babe zi de nastere

Dacă vremea e frumoasă în ziua în care o persoană și-a ales baba, atunci e semn că va avea parte de un an bun

[Sursa foto: unsplash]

Ce înseamnă dacă plouă sau e soare de baba ta?

În trecut, strămoșii făceau predicții meteorologice pentru restul anului luând în calcul vremea din perioada 1-9 martie.

Se spune că dacă o persoană și-a ales baba într-o zi ploioasă, atunci va avea parte de bogăție și mult belșug, însă s-ar putea să întâmpine și dificultăți în timpul anului. Mai mult, superstiția spune că aceste persoane sunt destul de răutăcioase și că fac tot ce ține de ele pentru a-și atinge binele propriu, fără să se gândească la cei din jurul lor.

Dacă în schimb este soare, atunci se spune că persoana care și-a ales baba într-o astfel de zi va avea parte de un an bun, cu multe realizări, ea fiind genul de persoană calmă, bună la suflet și care empatizează cu cei din jur.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri românești: când se aleg „babele” Iată când sunt babele în 2022

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Încep Babele! Tradiții și superstiții de 1 martie! Ce nu trebuie să faci de astăzi până pe 9 martie

Ministrul Educației anunță modificări în funcționarea universităților: Modul de luare a deciziilor se va schimba

Încep Babele! Tradiții și superstiții de 1 martie! Ce nu trebuie să faci de astăzi până pe 9 martie

Mesaje de 1 martie. Care sunt cele mai frumoase urări pe care le poți trimite de Mărțișor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies