Cum a reusit Coreea de Sud sa gestioneze criza Coronavirus cu doar 60 de morti la peste 7.700 de infectari cu Covid-19

,

După ce a înregistrat o creștere fulgerătoare a numărului de infecții, Coreea de Sud a reușit să reducă de manieră semnificativă numărul de noi cazuri de Covid-19


In articol:

După ce a înregistrat o creștere fulgerătoare a numărului de infecții, Coreea de Sud a reușit să reducă de manieră semnificativă numărul de noi cazuri de Covid-19 menținând concomitent o rată de mortalitate relativ redusă, scrie AFP.

Miercuri, Seulul anunța un număr total de 7.755 de cazuri confirmate- a patra cea mai afectată țară. Dar numărul de noi cazuri s-a redus considerabil și doar 60 de persoane au murit.

Cum a gestionat Coreea de Sud criza?

Spre deosebire de China, care a ales să plaseze în carantină o parte a populației, Seulul a adoptat o strategie care combină informarea publicului, participarea populației și o campanie masivă de depistare.

Rudele și prietenii tuturor persoanelor contaminate sunt căutate de manieră sistematică, înainte de a li se propune un test de depistare a infecției.

Deplasările bolnavilor înainte de a fi testați pozitiv au fost reconstituite grație imaginilor camerelor de supraveghere, utilizarea cardului bancar sau urmărirea traseului telefonului mobil. Aceste deplasări sunt apoi făcute publice. Autoritățile au trimis SMS-uri oamenilor atunci când un nou caz a fost detectat în apropiere de ei sau de locul lor de muncă.

Această strategie a ridicat semne de întrebare legate de protejarea vieții private. Dar a și determinat o serie de persoane să se testeze.

Coreea de Sud a realizat o campanie de depistare mai amplă decât orice altă țară, în ritmul de circa 10.000 pe zi, ceea ce a permis atacarea rapidă a noilor focare de infecție.

Cum a realizat Coreea de Sud atât de multe teste?

Miercuri, numărul total de teste efectuate se ridica la 220.000. Țara are 500 de clinici care le pot procesa, dintre care circa 40 clinici ambulante, pentru a minimiza contactul între potențialii bolnavi și personalul din sistemul sanitar.

Coreea de Sud a învățat din greșelile trecutului și în special din carențele legate de testele disponibile în timpul crizei din 2015 a sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Țara a accelerat procedurile de aducere pe piață a testelor și în doar câteva săptămâni după apariția coronavirusului în China Seulul a dat undă verde pentru punerea la dispoziția clinicilor a unui nou test care

diagnostichează Covid-19 în șase ore, relateaza hotnews.ro

Citeste si: Cum se va schimba programul angajaților din cauza coronavirusului? Noi măsuri impuse de autorități

Citeste si: BREAKING NEWS! Autoritățile iau noi MĂSURI EXTREME! Raed Arafat și Nelu Tătaru expun în acest moment situația și toate măsurile pe care le adoptă

Citeste si: Traian Basescu avertizeaza despre coronavirus: "Trebuie declarată starea de urgență"

 

Citește-ne pe
Citește și:

În plină criză de coronavirus, Jador a făcut anunțul: "Din păcate..."

Spania a dat o manita la Euro 2020 și este în optimi: Suedia a bătut-o cu 3-2 pe Polonia și o însoțește

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Cum se ferește Naomi Campbell de coronavirus? A apărut așa pe stradă și oamenii cu greu au recunoscut-o!

BREAKING NEWS! Lucian Bolcaș a murit!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies