Cum a reacționat Mitropolia Moldovei și Bucovinei după decizia luată cu privire la pelerinajul de Sfânta Parascheva?

,
reactie mitropolia moldovei si bucovinei
Prima reacție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei după anunțul făcut de Raed Arafat[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Pelerinajul de Sfânta Parascheva se va desfășura într-o manieră diferită în acest an. Iată prima reacție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.


In articol:

Pandemia de coronavirus a schimbat o mulțime de lucruri, a dus la anularea foarte multor evenimente, iar în contextul în care numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere, autoritățile au decis acum să schimbe modul în care se va desfășura pelerinajul de Sfânta Parascheva în acest an.

Reacția Mitropoliei Moldovei și Bucovinei după ce s-a aflat că la pelerinajul de Sfânta Parascheva vor participa doar credincioșii din Iași

Pentru a reduce la minimum riscul de infectare cu noul coronavirus, Raed Arafat a anunțat că orice eveniment religios va putea fi organizat în perioada următoare, însă doar cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă. Astfel, potrivit Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pelerinajul Sfintei Parascheva va avea loc pe data de 14 octombrie, dar la eveniment vor putea participa doar persoanele care locuiesc în Iași.

La scurt timp după ce a fost anunțată această măsură de către Raed Arafat, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a reacționat prin intermediul purtătorului de cuvânt, Constantin Sturzu. Acesta a transmis că sărbătoarea va avea loc pentru credincioșii care vor putea participa, iar pentru cei care și-ar fi dorit să ajungă la Iași, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a avut un mesaj important.

"Am luat act de decizia autorităților.

În esența ei, sărbătoarea nu este afectată. Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocrotitoarei Moldovei, va avea loc. Noi vom continua să ne organizăm pentru acei credincioși care vor putea participa, în speță cei din Iași. Îi îndemnăm pe acei pelerini care ar fi vrut să ajungă la Iași să folosească pentru rugăciune, pentru post, pentru o faptă bună timpul pe care l-ar fi dedicat călătoriei.
De exemplu, pot citi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu nădejdea că Dumnezeu le va asculta cererile cele bune și le va aduce mângâiere. Cu siguranță pentru acești pelerini va veni și clipa când vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaște."
, a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, potrivit Mediafax, citat de digi24.ro .

 

Citește-ne pe

Citește și:

Sfânta Parascheva - Rugăciunea care face minuni

Rafila anunță sfârșitul variantei Delta în România: 'Va fi exclusiv Omicron. S-ar putea să ne apropiem de 30.000 de cazuri'

S-a născut în Spania, dintr-o mama româncă și tată marocan. A fost abandonată într-un orfelinat, dar soarta a făcut să fie repatriată. Așa a ajuns în România, unde un cuplu...

Rugaciune catre Cuvioasa Parascheva! Implineste dorintele credinciosilor aflati la mare necaz

Cea mai puternica rugaciune catre Sfanta Parascheva

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies