Cum a ajuns un șarpe să zboare de pe acoperișul unei case. Localnicii nu vor să mai iasă din locuințe: „Aș fi putut să mor fără să știu că șerpii pot face asta”

Author: Lavinia Medrea

Localnicii nu vor să mai iasă din locuințe

Sursa: Canva/Captură YouTube TheBestShow1

Un șarpe a fost filmat în timp ce a sărit câțiva metri în aer de pe acoperișul unei case. Localnicii din Australia au fost șocați de ce le-au putut ochii să vadă, motiv pentru care refuză să își mai părăsească locuințele.

Un șarpe a

fost surprins în timp ce a zburat de pe acoperișul unei case. Deși filmarea durează câteva secunde, a fost de ajuns pentru oameni ca să ajungă să fie speriați. 

Cum a ajuns un șarpe să zboare de pe acoperișul unei case

Există și oameni care sunt obișnuiți cu astfel de evenimente din partea șerpilor, printre care și Liza Van Gelder din Lockyer Valley din Queensland, care a postat filmulețul pentru

a atenționa localnicii și turiștii din zonă asupra întâmplării cu reptila, potrivit  LAD Bible.

Șarpele stătea pe marginea unui acoperiș atunci când a „zburat”.  S-a arcuit ușor, apoi s-a aruncat pe asflat, după care și-a pierdut urma în tufiș.

Citește și: Șerpii lovesc din nou! Reptilele au invadat județul Olt și au ajuns într-un spital. A fost nevoie de intervenția pompierilor

„Ei bine, aș fi putut să mor fără să știu că șerpii pot face asta”, a declarat un consilier local.

„Nu le place să fie observați. Păsările încearcă uneori să-i atace, așa că ar fi putut încerca să scape de o pasăre. Șerpii chiar urcă. Am întâlnit câțiva maro estici – șerpi foarte veninoși – care urcă”, a declarat Van Gelder, pentru Daily Mail Australia.

Citește și: Alertă în Târgu Jiu și Motru! Locatarii nu mai ies din cauza șerpilor de peste 1.5 metri. Sunt peste tot pe străzi și în mașini

Din fericire, șerpii comuni de copac nu sunt veninoși, iar șerpii de copac maro pot fi ușor veninoși. Șarpele comun de copac umbă în general în timpul zilei și provine din mai multe zone australiene, în principal zonele de coastă de nord și de est. Când se simt amenințați, șerpii se ridică și emană stropi albaștri de sub solzi.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Șerpii au invadat grădina unui bloc din Capitală! Au fost văzuți inclusiv în scara blocului 

Un locatar din Sectorul 3, București, a filmat un șarpe care a intrat în scara blocului și a urcat fotografiile pe pagina sa de Facebook, potrivit stirilekanald.ro.

„Este plin de șerpi în grădina blocului. E posibil așa ceva? Este plin de șerpi în grădina blocului L16( scara 5) de pe strada Jean Steriadi”, a transmis locatarul. 

Pe lângă asta, locatarii au descoperit și un cuib de șerpi în grădina de lângă bloc. Potrivit oamenilor, șerpii deja s-au înmulțit și își dezvoltă cuibul. 

Cei mai mari șerpi au doi metri lungime, iar oamenii se tem ca nu cumva aceștia să-şi facă drum și în apartamente.

În această seară, de la ora 20:00, în serialul Totul pentru familia mea, Ömer, la pas de a recurge la un gest extrem împotriva propriului său frate, Sarp! „Doi frați se vor omorî între ei pur și simplu!”

Există și oameni care, într-o notă ironică, spun că șerpii benefici, pentru că sunt buni vânători când vine vorba despre rozătoare.

Specialiștii au declarat că șerpii nu sunt, din fericire, veninoși, ci sunt doar șerpi de apă sau de grădină, deci nu reprezintă niciun pericol, dar cu toate astea, este recomandat să nu ne apropiem de ei. Șarpele a fost observat la intrarea în bloc, în scară, iar locatarii sunt de părere că reptila a intrat în bloc în momentul în care a găsit uşa deschisă, pentru a se aerisi scara.

Cu toate acestea, nu este singurul șarpe care a fost văzut de locatari. O femeie a declarat că a văzut doi șerpi mai mici și că, cel mai probabil, există în zonă şi un cuib. Specialiștii au mai sfătuit locatarii să nu interacționeze deloc cu șerpii, fiindcă nu se știe ce pericol reprezintă.