Culoarea anului 2023. Nuanța pe care o vom vedea peste tot în anul 2023

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 04 ian 2023, 12:51

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023

Sursa: PixaBay

Institutul Pantone a anunțat care este culoarea anului 2023. Este vorba despre o nuanță puternică și care va predomina în acest an, putând fi regăsită în fiecare domeniu.

În fiecare an, Institutul Pantone alege câte o culoare reprezentativă și care ajunge să fie regăsită peste tot. În 2023, celebrul institut a optat pentru o nuanță puternică, vibrantă și care cu siguranță va ieși în evidență. Care este culoarea anului 2023?

Viva Magenta este culoarea anului 2023. Cum descriu specialiștii această nuanță?

Viva Magenta este culoarea anului 2023, astfel că va domina toate tendințele.

De la modă și până la decorațiuni interioare sau decorațiuni de nuntă, această nuanță va fi prezentă peste tot. Cei de la Institutul Pantone cataloghează Viva Magenta drept o nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională, așa cum este anul 2023. Această culoare vine la pachet cu o nouă viziune, fiind o nuanță puternică, vibrantă și ușor de remarcat. 

Viva Magenta, culoarea anului 2023, este o combinație între roșu și albastru, iar cei de la celebrul Institut Pantone sunt de părere că simbolizează optimismul, bucuria, puterea și curajul.

Este o culoare care se situează între tonurile calde și cele reci.

Culoarea anului 2023 se va regăsi și în materie de decorațiuni interiorare, decorațiuni de nuntă, make-up și coafură. Persoanele mai nonconformiste pot alege să își vopsească părul în această nuanță vibrantă, mai ales dacă își doresc un look spectaculos. Viva Magenta este culoarea care va fi folosită și în make-up, ea contribuind la construirea unor machiaje cu adevărat spectaculoase. 

Viva Magenta este o culoare destul de puternică și care nu este tocmai simplu de asortat, lucru care va stârni imaginația pasionaților de modă. Sunt așteptate combinații vestimentare care să pună accentul pe creativitate și care să integreze această culoare cât mai bine, punând-o în valoare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Culoarea anului 2020- elegantă prin simplitate, denotă încredere şi profunzime

De când decide Institutul Pantone care este culoarea anului? 

Institutul Pantone este cel care hotărăște care este culoarea dominantă într-un anumit an. Acest lucru se întâmplă încă din anul 2000, atunci când a declarat pentru prima oară „Culoarea anului”. De două ori pe an, reprezentanții grupurilor de standarde de culoare ale diferitelor națiuni se reunesc și discută cu privire la tendințe, reușind astfel că aleagă culoarea pentru anul următor. 

De cele mai multe ori, culorile alese de Institutul Pantone urmăresc și ceea ce se întâmplă în lume, încercând să sublinieze anumite aspecte.

În anul 2022, culoarea anului a fost Very Peri, o nuanță de albastru stins, în timp ce în 2021, culoarea dominantă a fost Illuminating, reprezentantă de o nuanță de galben. În ultimii ani, Institutul Pantone a ales mai mult culori cu tonuri reci, astfel că doar în 2002 și 2007 au mai fost alese culori apropiate de Viva Magenta.

În 2002 culoarea anului a fost True Red, iar în 2007 a dominat nuanța Chili Pepper, un roșu ceva mai închis.

Citește și: Top 10 destinații de vacanță pentru 2023. Care este cea mai căutată țară în acest an

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!