Top 10 destinații de vacanță pentru 2023. Care este cea mai căutată țară în acest an

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 04 oct 2023, 02:10
Top 10 destinații de vacanță pentru 2023 Foto(4)

Topul celor mai căutate destinații de vacanță în 2023.

Sursa: https://pixabay.com/

Topul celor mai căutate destinații de vacanță în 2023.

Românii adoră să călătorească, iar odată cu ridicarea restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19, acești au început să își achiziționeze bilete în afara țării.

Top 10 cele mai căutate destinații de vacanță în 2023

Muntenegru

În Muntenegru te poți bucura de bucătăria care aduce câte puțin din Italia, Balcani și Grecia. Poți vizita orașe vechi cu străzi uitate de lume și palate unicat.

Aici vei găsi o climă și o vegetație cu tip mediteranean.

Portugalia

Pentru cei care doresc să viziteze Portugalia, și au un buget limitat, pot merge în orașe precum Coimbra, Sintra sau Ericeira. Important este să vă îndreptați către destinații cât mai autentice și pline de unicitate. Hostelurile de acolo sunt absolut încântătoare.

Polonia

Polonia este considerată a fi una dintre cele mai ieftine destinații din Europa.

Aici puteți găsi istorie, natură copleșitoare, dar și viață de noapte. În Cracovia poți să găsești cele mai multe puburi pe kilometru pătrat și iar vodca nu se poate face lipsită.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Cum putem utiliza design-ul interior pentru a transforma orice locuință într-o oază de relaxare și liniște

Ungaria

Pentru o vacanță de vis, puteți vizita zona ce înconjoară Lacul Balaton, dar și Badacsony, o zonă a munților vulcanici și a câmpurilor de viță de vie. Acolo este zona unde puteți savura un pahar cu vin sau vă puteți plimba cu bicicleta.

Slovacia

Aceasta este cunoscută pentru vinurile și coniacurile sale, iar prețul unei beri este destul de mic. De asemenea, pe lângă cunoscuta băutură, puteți vizita diverse locații aflate în Patrimoniul UNESCO. Astfel, Slovacia poate fi considerată una dintre cele mai ieftine destinații din Europa.

Turcia

Românii se îndreaptă din ce în ce mai mult spre Turcia.

Pe lângă faptul că este o destinație ieftină, te poți bucura de peisaje unice.  De asemenea, aici puteți regăsi piscine termale bogate în ape minerale, dealuri de travertin despre care ai jura că e bumbac, dar și orașul antic Hierapolis cu care poți încheia într-un mod special această călătorie în Turcia.

Malta

Este considerată una dintre cele mai frumoase țări. Este ideală pentru tinerii car vor să facă economii.

Sandvișurile mediteraneene la 3 euro îți potolesc foame de dimineața, iar berea de seară are același preț. De asemenea, Malta este cunoscută pentru atmosfera ei de poveste, ea fiind mai căutată acum ca niciodată. Peisajele ei sunt unice și te vor acapara imediat.

Estonia

Această țară reprezintă un mix unic între Nordic și oriental. Nu foarte multe persoane se aventurează aici, dar se știe că această țară este considerată o bijuterie. Străzile pietruite, clădirile vechi în culori pastel și magazinele de antichități îți creează stări autentice urbane.

De asemenea, Estonia nu uită de peisajele sale de natură, ce reprezintă mai bine de jumătate din țară.

Citește și: Zile libere ianuarie 2023. Minivacanță în prima lună a anului 2023

Grecia

Este cea mai iubită țară de către români, dar totodată și cea mai căutată destinație din Europa în acest an. Plajele sale unice, marea turcoaz și mâncarea te vor face să îți dorești să revii aici în fiecare an. Deși mulți consider ca această țară este scumpă, nu este deloc așa. Poți găsi terase unde poți mânca cu 10 euro pe saturate. De preferat ar fi să nu lipsească de pe lista ta orașe precum Athena, Hydra, Meteora și Delphi. Pentru persoanele cu un buget mai mare Corfu, Santorini și Creta sunt trei dintre cele mai apreciate destinații.

Bulgaria

Pe lângă faptul că este relativ aproape de România, este și o destinație foarte ieftină. Ce îți putem recomanda sunt circuitul celor 7 lacuri din Munții Rila, vizitarea orașului Plovdiv (unul dintre cele mai vechi orașe din Europa), dar și drumețiile și retreaturile spirituale.

Sursă: anchetaonline.ro  

 

Taguri: