Cu ce se curăță fierul de călcat de arsură? Soluții rapide ca să arăte ca nou

Author: Bianca Vidoi

Cu ce se curăță fierul de călcat de arsură?

Sursa: Unsplash

Toți oamenii s-au confruntat cu arsurile de pe fierul de călcat, însă nu toată lumea cunoaște soluția care îl face să arate ca nou.

Unele țesături pot să nu fie prietenoase cu fierul de călcat, motiv pentru care oamenii se confruntă cu arsuri pe talpa fierului de călcat. Oamenii știu că în această situație, fierul de călcat trebuie să fie curățat foarte bine, pentru a nu transmite arsura pe alte haine sau chiar înlocuit. Iată soluțiile rapide pentru a curăța fierul de călcat de arsură.

Cu ce se curăță fierul de călcat de arsură 

Există diferite situații în care oamenii se pot confrunta cu arsuri pe fierul de călcat, adesea realizate din cauza neatenției sau a materialelor neprietenoase cu procesul de călcare. Adesea oamenii cred că nu mai există cale de salvare pentru fierul de călcat, așa că decid să îl arunce și să achiziționeze unul nou, dar există soluții ieftine și rapide pentru ca fierul de călcat să arate ca nou.

Este important ca atunci când curățați fierul de călcat, acesta să fie scos din priză și lăsat la răcit. Primul pas pentru a începe curățarea fierului de călcat este reprezentat de curățarea rezidurilor acumulate din orificiile de abur, prin intermediul unei scobitori sau a unei periuțe de dinți. Este important ca în acest proces să nu folosiți niciun metal pentru curățarea fierului de călcat.

În cazul în care fierul de călcat este ars puteți folosi sare și un ziar. Pentru această soluție trebuie să puneți fierul de călcat pe o setare caldă, fără abur, după care puneți ziarul pe o suprafață netedă, după care puneți un strat subțire de sare. După ce s-a încălzit fierul de călcat, trebuie să frecați fierul de călcat de sare, în cerc, timp de un minut, iar procesul se repetă până arată ca nou.

Ultimul pas este să îl scoateți din priză și să îl ștergeți cu o cârpă umedă.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Cât de inteligente sunt mașinile de spălat rufe SMART?

O altă soluție care să vă ajute cu arsurile fierului de călcat este pasta realizată din 2 părți bicarbonat de sodiu la 1 parte apă.

Este important ca această soluție să acopere fierul de călcat, dar nu zona orificiilor de ventilație pentru abur. După care puteți freca cu o periuță de dinți și ștergeți excesul cu o cârpă.

Paracetamolul este un alt ingredient de bază pentru curățarea fierului de călcat ars. Trebuie doar să frecați pastila de Paracetamol pe suprafața fierului de călcat, în timp ce acesta este cald. Această tabletă se va dizolva alături de rezidurile de pe fierul de călcat, potrivit click.ro

Curățarea fierului de călcat cu oțet

Există și situații în care fierul de călcat nu prezintă arsuri, însă are un miros neplăcut sau lasă impurități pe haine, motiv pentru care trebuie să rezolvați problema de la interior, deoarece exteriorul nu are probleme. Pentru a prepara soluția necesară pentru curățarea fierului de călcat avem nevoie de o cană de oțet și două căni de apă. 

Aceste două lichide sunt amestecate într-un vas, după care sunt puse în recipientul cu apă al fierului de călcat. După ce soluția cu apă și oțet este în rezervorul cu apă trebuie să pornim fierul de călcat și să îl setăm pe funcția de călcare cu aburi până când soluția este eliminată. 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!