Cu cât crește salariul minim de la 1 ianuarie 2023

,
majorare salariu minim

Începând cu 1 ianuarie 2023, salariul minim brut se poate majora

[Sursa foto: PixaBay]

Salariul minim brut din România ar putea crește de la începutul anului 2023.

La data de 1 ianuarie 2023, salariul minim brut poate ajunge la 3.000 de lei față de cei 2.550

cât este în momentul actual, dar și cu această schimbare, România are unul dintre cele mai mici venituri minime în comparație cu restul țărilor din Uniunea Europeană.

Citeste si: Klaus Iohannis a anunțat creșterea pensiior și a salariilor, având în vedere criza economică actuală: „Este aşteptat să crească şi salariile şi pensiile”

Salariul minim brut ar putea ajunge la 3.000 de lei

majorare salariu minim

Salariul minim brut ar putea ajunge la suma de 3.000 de lei

[Sursa foto: PixaBay]

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că există posibilitate ca atât pensia, cât și salariul minim să își mărească valoarea începând cu 1 ianuarie 2023. Acesta a anunțat că mai multe informații va avea după ce vor planifica bugetul pentru anul viitor.

„Am susţinut încă de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie.

Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiei, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecţia de buget pe anul 2023”, a spus șeful Guvernului.

Nicolae Ciucă nu este singurul care a adus în discuție posibilitate unei majorări din anul 2023, ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, a anunțat recent că social-democrații vor propune creșterea salariului minim brut la 3.000 de lei.

Totuși, Parlamentul European a aprobat directiva privind salariul minim european, ceea ce înseamnă că toate statele membre care au salariu minim pe economie „trebuie să garanteze că salariile minime pe care le stabilesc le permit lucrătorilor un trai decent, ținând seama de costul vieții și de nivelul general al salariilor”, propunând și o formulă de calcul legată de salariul mediu.

Citeste si: Horoscop zilnic miercuri, 21 septembrie 2022. Sfatul zilei: dă dovadă de maturitate. Taurii vor fi nemulțumiți astăzi, iar reacțiile lor vor fi pe măsură

România, la coada clasamentului când vine vorba de salariul minim brut

majorare salariu minim

România are al treilea cel mai mic salariu minim brut comparativ cu celelalte state membre ale Uniunii Europene

[Sursa foto: PixaBay]

În prezent, România are al treilea cel mai mic salariu minim brut comparativ cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. Țara noastră se află în acest clasament în fața Bulgariei și Letoniei.

În urma acestei majorări a salariului minim brut, când acesta ar ajunge la 3.000 de lei, România ar mai urca 3 locuri, tot de la coada listei, iar șansele de a avansa sunt destul de mici deoarece veniturile minime au crescut în semestrul al doilea în mai multe țări.

Sunt câteva state ce fac parte din Uniunea Europeană și nu au salarii minime, acestea fiind Italia, Cipru, Austria, Finlanda, Suedia și Danemarca. Cel mai mare salariu minim brut este oferit de către Luxemburg și este o valoare de aproximativ 5 ori mai mare față de cea din România.

Citeste si: Preț benzină și motorină miercuri, 21 septembrie 2022: Motorină la prețul de 8.03 lei pe litru! Stațiile peco cu cele mai mici prețuri la carburanți

Sursa: hotnews.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Când este Sfântul Andrei în 2022. Iată în ce zi a săptămânii pică sărbătoarea. Minivacanță de 5 zile pentru o categorie de angajați

Gazul azer ia locul gazului rusesc, în Italia

Când este Sfântul Andrei în 2022. Iată în ce zi a săptămânii pică sărbătoarea. Minivacanță de 5 zile pentru o categorie de angajați

Rusia a făcut anunțul! Soldații ruși, inclusiv cei care se predau, vor face până la 15 ani de închisoare pentru comiterea de acte de război. Modificările Codului Penal

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies