Cristian Cioaca asteapta JUDECAREA RECURSULUI privind mentinerea lui in arest

Curtea de Apel Pitesti judeca, luni, recursul formulat de Cristian Cioaca fata de decizia Tribunalului Arges privind legalitatea masurii de arestare preventiva dispusa in cazul sau.

Recursul va fi judecat de un complet al Sectiei Penale a Curtii de Apel Pitesti, sedinta fiind programata la ora 12.00, conform informatiilor publicate pe site-ul instantelor de judecata din Arges. Tribunalul Arges a constatat, pe 31 ianuarie, legalitatea si temeinicia masurii de arestare preventiva dispusa in cazul lui Cristian Cioaca, trimis in judecata pentru omor calificat si profanare de morminte.

Dosarul in care Cristian Cioaca a fost trimis in judecata pentru uciderea sotiei sale Elodia Ghinescu va fi judecat la Tribunalul Arges, primul termen pe fond al procesului fiind stabilit pentru 4 martie. Dosarul a fost repartizat Completului 4 - Fond de la Sectia Penala a Tribunalului Arges.

Emilia Ghinescu si Robert Ghinescu, mama si respectiv fratele Elodiei, s-au constituit parti civile in proces. Cristian Cioaca a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis in august 2007 sotia, avocata Elodia Ghinescu.

Citeste si: DE CE a fost ucis de fapt Emi Pian. Declaraţia bărbatului care l-a lovit cu cuţitul - capital.ro

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care politistul Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a transat cadavrul victimei si a transportat fragmentele intr-un loc necunoscut.

Anchetatorii mai sustin ca in noaptea savarsirii crimei, copilul minor al cuplului se afla in apartamentul in care locuiau cei doi soti. Cristian Cioaca se afla in arest preventiv din data de 5 decembrie 2012. Dupa trimiterea in judecata, el a fost transferat din arestul Politiei Capitalei la Penitenciarul Colibasi.

Sursa: Agerpres

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies