Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus

Author: Diana Tilă

O altă categorie de angajați de la stat va beneficia de o majorare salarială. Ce persoane sunt vizate?

Vești bune pentru o categorie de angajați de la stat! Se măresc salariile dacă Parlamentul dă vot favorabil. Proiectul a trecut deja de Senat și urmează să fie aprobat de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Iată ce persoane sunt vizate de aceste majorări?

Citește și: Cum cumpărăm vechime în muncă? Care sunt condițiile și pașii pe care trebuie să îi parcurgem

Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus

O categorie de bugetari va avea salariile mărite. Mai exact, angajații Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA).

Potrivit proiectului de lege care a trecut deja de Senat, angajații APIA vor fi plătiți la nivelul personalului din aparatul central. În plus, personalul contractual și funcționarii publici, atât din APIA cât și din unitățile subordonate ar urma să primească sporuri pentru condiții de muncă periculoase sau vătămătoare.

În ultima perioadă, la Parlament au fost depuse mai multe proiecte de lege care sunt în dezbatere acum și care propun majorări și pentru alți bugetari. Printre categoriile care vor beneficia de bani în plus se numără și personalul din administrație implicat în derularea proiectelor finanțate din fonduri europene, dar și primarii, viceprimarii și președinții de consilii județene.

Citește și: Suferiti de tensiune mare? Recomandari de ceai pentru scaderea tensiunii

„Indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și/sau fonduri externe rambursabile, precum și prin Mecanismul de redresare și reziliență se majorează cu până la 50% în funcție de clasificarea UAT-urilor, numărul, tipul și valoarea proiectelor aflate în implementare pentru care unitățile administrativ-teritoriale au calitatea de beneficiar”, a mai transmis ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Citește și: Cine sunt românii care ar putea rămâne cu bani în plus la salariu! Se iau noi măsuri

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit recent despre aceste majorări din ultima perioadă. Întrebat, despre legea salarizării și majorările acordate pentru anumite categorii de bugetari, inclusiv la ANI și APIA, ministrul Muncii a declarat că „Parlamentul este suveran” în această privință.

„Parlamentul este suveran și Executivul face ce spune Parlamentul. Deci nu putem noi să oprim Parlamentul să legifereze și nu este nici constituțional.

Grevă profesori 2023: Sindicatele au respins oferta Guvernului! Ce se întâmplă de luni, 29 mai 2023?

Vom discuta atunci când construim legea salarizării și vedem la ce concluzii ajungem”, a spus Marius Budăi la Antena 3 CNN.

 

 

 


Bianca și Laurențiu, de la tachinări la război! Concurentul a dat cărțile pe față și a recunoscut ce anume l-a determinat să se îndepărteze de Bianca, după plecarea lui Alexandru din Casa iubirii! „N-am mai simțit nimic nici din partea ta!”