Craciunul nu e doar despre mese intinse, cozonaci rasuciti si cadouri sub brad. Echipa "Asta-i Romania" a ajuns la Sambata de Sus, locul in care si-a gasit linistea Arsenie Boca

Craciunul inseamna inainte de toate iertare, mila si multumire pentru tot de avem.

E ziua aceea in care dai la o parte de tot ce e urat si iti dezgolesti sufletul in fata lui Dumnezeu. Ii ceri sa fii sanatos si sa ii tina pe toti ai tai impreuna, sa vezi in toate lucrurile simple fericirea pe care o cauti in fiecare zi.

Laura Vasiliu, reporter "Asta-i Romania", reface un drum de suflet.  Nu cel batatorit pana la Prislop, ci cararea pana la Sambata de Sus. E locul in care si-a gasit linistea sfantul celor multi, Arsenie Boca.

Se spune ca nu esti vrednic sa descoperi un om mare fara sa faci o jertfa in schimb. Am pornit spre varf de munte, spre locul ascuns de ochii lumii, unde parintele se ruga pentru noi toti. Ca un abur subtire, pacla diminetii se risipeste incet de pe crestele muntilor, ca si cum ar vrea sa sa mai ascunda putin varfurile semete ale Fagarasului, sa nu le zareasca toti muritorii de rand.

E atat de salbatic si anevoios drumul incat, cu cat urci, cu atat ai timp sa te gandesti la pacatele ce-ti apasa sufletul. Simti ca e un loc sacru. Toate, vai, munti, carari mai poarta inca urmele trecerii prin timp al celui considerat "sfantul Ardealului":

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate