Cozi imense la taxe și impozite 2022! Cum poti obţine bonificaţia de cel puţin 10%

,
Taxe și impozite

Cozi imense la taxe și impozite 2022! Oamenii află la ghișeu că au de plătit de opt ori mai mulți bani

[Sursa foto: PixaBay]

Românii stau la cozi imense pentru a achita impozitele și taxele. Sute de cetățeni așteaptă să-și plătească datoriile, în timp ce unii dintre ei află abia în fața ghișeului că unele taxe au ajuns să fie de opt ori mai mari.


In articol:

După bucureșteni, constănţenii au venit cu sutele la agenţiile fiscale din oraş, pentru a-şi plăti taxele şi impozitele pe anul 2022. 

TAXE și IMPOZITE 2022. Cine primește bonificațiile de 10%

Cu toate că bonificaţiile de 10% se dau până la sfârșitul lunii martie, cozile imense sunt specifice fiecărui an, iar încercările autorităților de a convinge oamenii să-și plătească taxele și impozitele onlinie sunt în zadar.

„Eu am vrut să plătesc taxele acum, să ştiu că scap de încă o plată, deloc neglijabilă, ca şi valoare. Astăzi am plătit suma de 665 lei. Acum, îmi fac socotelile cu cât am mai rămas din pensie, pentru a vedea cum mă organizez mai departe cu celelalte cheltuieli pe care le am de făcut” , a spus un vârstnic aflat la coadă, în vârstă de 75 de ani.

Citeste si: Bucureștenii sunt buni de plată de la 1 ianuarie 2022. Ce pățesc proprietarii clădirilor neîngrijite din București

„Eu îmi plătesc dările către stat de peste 20 de ani în această formă.

De ce aş începe să fac asta altfel? Cu online-ul din ziua de azi nu ne descurcăm. Ba, dimpotrivă, mai mult ne complicăm”, a spus o altă femeie aflată la fața locului.

„Am aflat şi de celelalte alternative de plată, dar prefer să merg la ghişeu, să le dau banii şi să mă asigur că am terminat cu plata acestor bani. Eu şi soţul meu suntem trecuţi de 70 de ani şi nu ne prea pricepem să operăm tranzacţii pe internet. Aşa că, varianta cea mai sigură pentru noi şi cea mai la îndemână este aceasta”, a declarat o altă bătrână, care a ales să nu opteze pentru plata online fiindcă este mai complicat. 

Serviciul Public de Impozite și Taxe le transmite oamenilor să opteze pentru alte metode de plată pentru a evita aglomerația

Taxe și impozite

Serviciul Public de Impozite și Taxe le transmite oamenilor să opteze pentru alte metode de plată pentru a evita aglomerația

[Sursa foto: PixaBay]

Reprezentanţii Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa anunță populaţia că cei care achită integral sumele datorate bugetului local până la data de 31 martie 2022 beneficiază de bonificații de 10%, lucru valabil în cazul persoanelor fizice. O reducere de 5% din cuantumul impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren și impozitului pe mijloace de transport se oferă şi persoanelor juridice dacă plătesc în acelaşi interval de timp. Totuși, SPIT insistă și îndeamnp oamenii să opteze pentru celelalte modalități de plată a taxelor și impozitelor:

Citeste si: Influencerii au intrat în vizorul ANAF! Ce reacție a avut Selly la auzul anunțului că urmează să fie verificate veniturile influencerilor: „Nu am nimic de ascuns”

  • pe site-ul spit-ct., prin intermediul telefonului mobil
  • prin aplicația e-Tax Mobile – SPIT, disponibilă pe AppStore și PlayStore
  • prin ordin de plată
  • prin numerar sau prin intermediul cardului bancar, la orice agenție fiscală SPIT.

„În proporţie de 95% nu sunt modificări la taxele locale faţă de anul precedent. A fost aplicată la taxele şi impozitele locale doar indexarea cu rata inflaţiei comunicată de Institutul Naţional de Statistică în luna aprilie 2021. Ca de obicei, contribuabilii care îşi plătesc impozitul pe tot anul, până în luna martie inclusiv, vor beneficia din nou de reducerea de 10%”, a transmis primarul Gheorghe Cătălin Coman.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

O nouă lege a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Se interzic copiile documentelor oficiale emise de stat

Kievul forțează ușa NATO: 'Viitorul spațiului euroatlantic se decide în Ucraina'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

ANAF, controale pe final de an. Sunt vizați toți românii care obțin bani în acest mod. Autoritățile anunță că și în 2022 vor continua controalele

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies