COVID-19 nu este un virus modificat in laborator! Cum s-a demonstrat stiintific

,

S-a demonstrat stiintific ca noul coronavirus, SARS-CoV-2, nu este un virus modificat in laborator.


In articol:

Doctorul Mihnea Bostina, specialist virolog, profesor la Departamentul de microbiologie si imunologie al Universitatii din Otago, Noua Zeelanda, sustine ca s-a demonstrat stiintific acest lucru.

„Uitându-ne la genomul acestui virus SARS-CoV-2, a fost un studiu foarte recent unde s-a comparat întregul genom al virusului cu foarte mulți alți viruși, cu baze de date cu coronaviruși, izolați din alte animale și nu s-a observat nicio anomalie,

să zicem așa. În momentul în care cineva, să zicem un laborator al armatei, ar vrea să producă un supervirus, ar introduce în genomul unui virus o parte dintr-un alt virus care este mai virulent. Or, toate datele pe care le avem până acum demonstrează că ceea ce vedem în fața noastră este un virus care a evoluat prin transmisie normală. Deci, nu există date care să demonstreze că virusul acesta a fost produs în laborator”, a declarat profesorul Mihnea Bostina, fost cercetator si la Harvard, pentru dobrogea.tv.

Persoanele vulnerabile ar putea fi protejate printr-o tehnica utilizata in timpul gripei spaniole din 1918

Persoanele vulnerabile ar putea fi protejate printr-o tehnica utilizata si in timpul gripei spaniole din 1918, aceea a transplantarii de anticorpi de la persoane care au fost vindecate de virus.

Tot mai multe tari au inceput deja sa foloseasca aceasta tehnica, a precizat profesorul Mihnea Bostina. In cazul cadrelor medicale tehnica ar fi foarte utila pentru ca acestea sunt foarte expuse la virus.

„Anticorpii aceștia funcționează practic ca un medicament, deci îți asigură imunitate pentru câteva săptămâni, poate câteva luni, și este foarte, foarte utilă în primul rând pentru cadrele medicale, care sunt expuse zilnic la o cantitate foarte mare de încărcătură virală, și va fi probabil foarte utilă pentru persoanele din categoriile de mare risc, persoane bătrâne sau persoane care au comorbidități”, a explicat medicul virolog.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce face acum Bogdan Aron, unul dintre primii romani infectati cu coronavirus

ULTIMA ORĂ Traian Berbeceanu NU mai este prefect al Capitalei

Idilă la Survivor România. Cei doi concurenți care se iubesc pe ascuns. Au recunsocut amândoi 

Record de cazuri noi de coronavirus: 523, în ultimele 24 de ore. Bilanțul total ajunge la 5.990

Cât de mare este riscul de a lua coronavirus când mergem la cumpărături. Un cercetător german a făcut dezvăluirea!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies