Costin Damașaru a pășit în platoul emisiunii „În Oglindă”. După cinci ani petrecuți în I ad, așa cum descrie el cea mai grea perioadă din viața sa, acesta a reușit să se pună pe picioare și le împărtășește tuturor din experiența proprie.
„Am vrut să îmi iau viața”
„Ce este important de reținut este faptul că fiecare dintre noi ne putem crea Raiul sau Iadul nostru.
Ăsta nu ar fi, neapărat, un lucru rău, dar noi suntem ființe sociale, avem nevoie de validare, avem nevoie de afiliere. Să fii singur cu tine este cea mai mare pedeapsă care îți poate fi dată și, în Iad, ești singur cu tine, cu toate problemele tale, cu toate fricile tale și, foarte important, fără să știi ce să faci.
Și, atunci, pe românește, o iei pe câmpii. Îți ia mințile, asta înseamnă, de fapt, Iadul. La un moment dat, în viața noastră, fiecare primește un bobârnac și, în funcție de ce s-a acumulat până atunci, ți-o iei mai rău sau mai bine.
Am vrut să-mi iau viața... e puternic momentul ăsta”, a recunoscut Costin Damașaru, fără să vrea să detalieze, cel puțin pentru moment, subiectul.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Durerea mentală, rezultatul evenimentelor dureroase întâlnite pe termen îndelungat
Costin Damașaru susține că, la durerea mentală, se poate ajunge doar în timp, deoarece este nevoie de multe evenimente care să conducă în aceeași direcție.
„Nu a fost, să spunem așa, un singur eveniment, pentru că nu e niciodată atât de ușor să spui «din cauza acestui lucru ».
Însă, se adună, se adună, se adună, se adună de-a lungul vieții foarte multă murdărie, foarte multă mizerie în subconștient și, atunci, ai nevoie de un bobârnac, ai nevoie de o lovitură.
Am foarte multe agende și asta m-a ajutat foarte mult când eram în Iad. Oamenii se adaptează foarte ușor la durere fizică, la durere mentală mai puțin, durerea mentală este una pe care nu o înțelegi și, dacă nu înțelegi ceva, nu ai cum să te protejezi.
Durerea fizică este ceva ce poți controla, la un moment dat, fie cu medicamente, prin meditație, o controlezi. Durerea mentală, cu ghilimelele de rigoare, este ceva ce nu înțelegi și, atunci, apelezi la alte ajutoare”, a mai dezvăluit acesta.