Coronavirusul va ajunge în majoritatea țărilor din lume, dacă nu chiar în toate. Avertizment OMS

,

Organizația Mondială a Sănătății avertizează vineri că noul coronavirus va afecta ”majoritatea statelor din lume, dacă nu chiar pe toate”


In articol:

Organizația Mondială a Sănătății avertizează vineri că noul coronavirus va afecta ” majoritatea statelor din lume, dacă nu chiar pe toate”, transmite Guardian.

O mare problemă o constituie și pacienții reinfectați, neștiindu-se în acest moment care sunt cauzele pentru care aceștia sunt testați pozitiv la scurt timp după ce s-au însănătoșit.

Avertismentul vine după ce, vineri, Nigeria a confirmat primul caz din Africa subsahariană.

“Epidemia devine tot mai extinsă”, a declarat un purtător de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, într-o conferință de presă susținută la Geneva. “ Scenariul în care noul coronavirus ajunge în mai multe state, dacă nu chiar în toate statele din lume, este ceva ce am luat în calcul de ceva vreme și am și avertizat acest lucru”, a spus el.

Mai multe țări au anunțat vineri primele cazuri de infecții- Nigeria, Estonia, Danemarca, Olanda, Lituania și Mexic, peste 50 de state fiind afectate. În același timp, în România au fost confirmate încă două cazuri.

Lindmeier a adăugat că OMS analizează cu atenție informațiile legate de unii pacienți care sunt reinfectați.

Citeste si: BREAKING NEWS! Încă două cazuri de coronavirus în România! Din ce oraș sunt persoanele infectate cu COVID-19

Citeste si: Coronavirus- Un baietel de cinci ani a fost gasit singur in casa, alaturi de bunicul decedat din cauza coronavirusului. Ce i-a spus batranul nepotelului

Trebuie să studiem cu atenție cum au fost făcute testele, cum a fost examinată persoana, dacă a fost trecut cu vederea faptul că virusul a rămas ascuns undeva în organism sau dacă s-au reinfectat prin alte mijloace. Nu suntem în situația de a spune dacă este posibil sau nu ca virusul să fie reactivat în organism sau pacientul să fie reinfectat. În general, ne-am aștepta ca persoana care a fost infectată cu coronavirus să devină imună, cel puțin pentru o anumită perioadă.
Însă, repet, asta este ceva ce încă nu știm”
, a mai declarat purtătorul de cuvânt al OMS, potrivit hotnews.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

Martisor: ce este martisorul si de ce se da de 1 martie

Dosarul `Baza Cutezătorii`, la FINAL - ICCJ va stabili dacă elimină `CONSECINȚELE DEOSEBIT DE GRAVE` din fapta de ABUZ a ex-secretarului de stat Costoiu

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

BREAKING NEWS! Încă două cazuri de coronavirus în România! Din ce oraș sunt persoanele infectate cu COVID-19

2020, an bisect. Superstitii si traditii despre ziua de 29 februarie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies