Coronavirusul afectează mai puțin copiii, iar specialiștii nu știu exact de ce

Coronavirusul afectează mai puțin copiii

Epidemia de coronavirus a ucis deja peste 2700 de persoane din întreaga lume și alte 80.000 sunt bolnave. Dar există un grup al populației care a scăpat mai ușor de această infecție: copiii.

Si copiii pot lua coronavirus. Printre cei infectați se numără cel puțin doi nou-născuți, potrivit oficialilor din China. Însă, din fericire, sunt foarte puțini copii printre persoanele infectate și suficient de bolnave încât să fie diagnosticate cu coronavirus, potrivit unui articol publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, citat de livescience.com.

Potrivit datelor analizate de specialiști, media de vârstă a persoanelor predispuse la îmbolnăvire se situează între 49 și 56 de ani.

Nu se știe cu exactitate de ce copiii par să scape de cele mai rele efecte ale virusului, numit oficial 2019-nCoV. Dar un tipar similar este valabil și pentru alte infecții virale, de la cele familiare precum varicelă (vărsat de vânt) și rujeolă (pojar), până la cele nou apărute așa cum sunt SARS sau MERS.

Nu înțelegem pe deplin acest fenomen - ar putea fi cauzat de diferența dată de răspunsul imunitar în cazul copiilor comparativ cu cel al adulților”, a declarat pentru Live Science medicul pediatru Andrew Pavia, șeful Departamentului Pedriatic de Boli Infecțioase din cadrul Universității Utah din Statele Unite.

O explicație ar putea fi faptul că răspunsul imunitar nativ, ce reacționează în cazul unui grup larg de patogeni, este mai activ în cazul copiilor”, spune specialistul.

Cititi continuarea pe eva.ro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate