CORONAVIRUS, toamnă 2021. Ministrul Sănătății, anunț despre varianta Delta a COVID-19: „La sfârșitul lunii august...”

,
varianta delta covid
Varianta Delta a COVID-19 ar putea deveni dominantă în România la finalul lunii august 2021[Sursa foto: PixaBay]

CORONAVIRUS, toamnă 2021. Veștile venite din partea ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, nu sunt deloc bune. Anunț oficial despre varianta Delta a COVID-19 în România.


In articol:

CORONAVIRUS România, toamnă 2021. Datele actuale referitoare la varianta Delta a COVID-19 în România stârnesc îngrijorarea autorităților din domeniul medical. Ce anunț a făcut ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă? 

CORONAVIRUS, toamnă 2021. Ce se întâmplă cu varianta Delta a Covid-19?

CORONAVIRUS, toamnă 2021. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit despre varianta Delta a Covid-19 și despre momentul în care ar putea deveni dominantă în România. În ultima perioadă, numărul persoanelor care au ales să se vaccineze anti-Covid-19 a scăzut, iar Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, pune acest lucru pe seama concediilor din această perioadă. 

Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la varianta Delta a COVID-19. Ioana Mihăilă este de părere că varianta Delta a coronavirusului ar putea deveni dominantă în România la finalul lunii august. Ministrul Sănătății citează mai multe studii realizate recent, precizând că sunt șanse mari ca numărul de cazuri noi de COVID-19 să crească în toamna lui 2021, mai exact la finalul lui august, asta dacă este luată în calcul situația altor țări.

„Probabil că în aceste săptămâni în care şi rata de incidenţă este destul de redusă, lumea este mai preocupată să-şi organizeze vacanţa şi concediul, probabil că nu o să vedem o creştere a ratei de vaccinare(...) Ce ne străduim să facem este să creăm condiţiile cât mai aproape de orice persoană care doreşte să se vaccineze pentru a-i fi cât mai uşoară vaccinarea. Noi ne pregătim pentru această situaţie, mai ales că suntem conştienţi că noile variante vor avea o circulaţie din ce în ce mai mare şi cumva ne aşteptăm şi la o creştere a numărului de cazuri în următoarele luni, nu aş spune săptămâni.

Studiile efectuate în alte ţări(...) previzionează că, pe la sfârşitul lunii august, tulpina Delta va deveni predominantă. Fiind cu un grad mai mare de contagiozitate, ne aşteptăm ca pe finalul lunii august să înceapă să crească numărul de cazuri, dar este ceea ce aplicăm luând exemplu din alte ţări, nu înseamnă că acelaşi lucru se va întâmpla şi la noi în ţară.”, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, potrivit stirileprotv.ro.

coronavirus toamna 2021
Autoritățile atrag atenția că este important ca românii să se vaccineze în perioada următoare[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Noi restricții de la 1 iulie, valabile în toată România! Intră în vigoare de azi

Varianta Delta a Covid-19 în România. Când va deveni dominantă?

Varianta Delta a Covid-19 a ajuns și în România, iar specialiștii în sănătate atrag atenția că aceasta este mult mai contagioasă decât restul variantelor apărute până în prezent. România a raportat și primul deces al unei persoane infectate cu varianta Delta a COVID-19, o femeie din Argeș, în vârstă de 72 de ani. Femeia nu era vaccinată anti-Covid-19, nu luase contact cu o persoană care a călătorit în afara țării și nici nu călătorise în străinătate în ultimul interval de timp.

La momentul actual, autoritățile din Ministerul Sănătății au precizat că există mai multe cazuri de infectare cu varianta Delta a COVID-19 în România   și că această tulpină ar putea deveni dominantă la finalul lunii august. 

Din acest motiv, specialiștii în sănătate atrag atenția că este esențial ca românii să se vaccineze în perioada următoare în număr cât mai mare pentru a preveni infectarea cu tulpina Delta a COVID-19.

Citeste si: LEGE: Se dă zi liberă pentru vaccinare. Când intră măsura în vigoare?

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Noi restricții de la 1 iulie, valabile în toată România! Intră în vigoare de azi

Atacul armat de la Oslo a alertat autoritățile din Franța: Guvernul consolidează securitatea la evenimente Gay Pride

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

UPDATE 25 IUNIE 2021: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat - 25 iunie 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies