Coronavirus Romania - "Vom trece in scenariul trei. Este o certitudine." Anuntul ministrului Sanatatii

Author: L.S.
Actualizat: 12 mar 2020, 13:34
Coronavirus Romania - Anuntul ministrului Sanatatii

În momentul în care în România se va înregistra cazul cu numărul 101, autorităţile vor pune în aplicare Scenariul 3 al măsurilor de prevenire şi control pentru limitarea infecţiilor cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că acest lucru este o certitudine.

Pe 4 martie, autoritățile de la Bucureşti au adoptat o decizie legată de scenariile privind evoluţia și intervenția în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România. Scenariul 1 presupune existenţa de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Scenariul 2, de la 26 până la 100 de cazuri, scenariul 3, de la 101 până la 2.000

de cazuri de infecție, iar ultiml scenariu vorbeşte deja despre peste 2.001 cazuri de îmbolnăvire.

Coronavirus Romania: ce masuri presupune scenariul 3

Potrivit autorităţilor, scenariul 3 va presupune următoarele măsuri suplimentare: anchete epidemiologice mai extinse, secții separate pentru coronavirus în spitale, limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, adică cele pentru boli cronice sau intervenții programate şi un control la graniță mai accentuat, care să vizeze și persoanele

din alte țări decât cele care sunt în zona roșie sau zona galbenă, potrivit capital.ro.

Mai devreme sau mai târziu vom trece în scenariul trei. Este o certitudine. Suntem pregătiţi, avem resursa umană necesară, avem paturile de terapie intensivă, încă avem consumabile, ne luptăm cu orice înseamnă fenomen speculativ, de aceea am blocat exportul paralel ”, a spus ministrul Sănătății, Costache, într-un interviu la Antena3.

Este un sistem sanitar slăbit, este un sistem sanitar care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul, un sistem sanitar care are foarte mult până va ajunge la nivelul Franţei, Germaniei sau Italiei care aţi văzut cât de repede un sistem sanitar ultraperformant cum a fost dat peste cap de această epidemie de COVID-19”, a mai declarat ministrul.

Citește și: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți

Calendarul Festivalului de Film de la Berlin 2023. Steven Spielberg  va primi Ursul de Aur onorific pentru întreaga sa carieră

Citeste si: Coronavirus Italia- stare de alerta: nou focar major in Italia! Ce oras e afectat

Citeste si: Un bărbat din Vâlcea, bătut pe stradă de un vecin pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. De ce a ieșit din casă?

Citeste si: Adelina Pestritu este revoltata! Coronavirus este "un mare test pentru noi, oamenii"

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?