Coronavirus Romania - "Vom trece in scenariul trei. Este o certitudine." Anuntul ministrului Sanatatii

,
Coronavirus Romania - Anuntul ministrului Sanatatii
Coronavirus Romania - Anuntul ministrului Sanatatii

În momentul în care în România se va înregistra cazul cu numărul 101, autorităţile vor pune în aplicare Scenariul 3 al măsurilor de prevenire şi control pentru limitarea infecţiilor cu noul coronavirus.


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că acest lucru este o certitudine.

Pe 4 martie, autoritățile de la Bucureşti au adoptat o decizie legată de scenariile privind evoluţia și intervenția în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România. Scenariul 1 presupune existenţa de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Scenariul 2, de la 26 până la 100 de cazuri, scenariul 3, de la 101 până la 2.000 de cazuri de infecție, iar ultiml scenariu vorbeşte deja despre peste 2.001 cazuri de îmbolnăvire.

Coronavirus Romania: ce masuri presupune scenariul 3

Potrivit autorităţilor, scenariul 3 va presupune următoarele măsuri suplimentare: anchete epidemiologice mai extinse, secții separate pentru coronavirus în spitale, limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, adică cele pentru boli cronice sau intervenții programate şi un control la graniță mai accentuat, care să vizeze și persoanele din alte țări decât cele care sunt în zona roșie sau zona galbenă, potrivit capital.ro.

Mai devreme sau mai târziu vom trece în scenariul trei. Este o certitudine. Suntem pregătiţi, avem resursa umană necesară, avem paturile de terapie intensivă, încă avem consumabile, ne luptăm cu orice înseamnă fenomen speculativ, de aceea am blocat exportul paralel”, a spus ministrul Sănătății, Costache, într-un interviu la Antena3.

Este un sistem sanitar slăbit, este un sistem sanitar care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul, un sistem sanitar care are foarte mult până va ajunge la nivelul Franţei, Germaniei sau Italiei care aţi văzut cât de repede un sistem sanitar ultraperformant cum a fost dat peste cap de această epidemie de COVID-19”, a mai declarat ministrul.

Citeste si: Coronavirus Italia - stare de alerta: nou focar major in Italia! Ce oras e afectat

Citeste si: Un bărbat din Vâlcea, bătut pe stradă de un vecin pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. De ce a ieșit din casă?

Citeste si: Adelina Pestritu este revoltata! Coronavirus este "un mare test pentru noi, oamenii"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Demir cade in propria-i capcana! Planul lui malefic impotriva lui Yilmaz se intoarce asupra sa! Afla ce se va intampla la conacul Yaman, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul...

ALERTĂ - DNA a reţinut 14 persoane după percheziţiile de la Suceava, inclusiv câţiva poliţişti

Andreea Esca, cea mai mare umilință pentru Sandra Stoicescu. Vedeta Pro Tv a făcut-o knock out pe vedeta Antena1. Ce s-a întâmplat

Catalin si Ligi, impreuna! Philip a fost dat uitarii de catre blonda!

Moment emoționant! Cum a reacționat bunica lui Philip când l-a văzut la ușa ei?


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies