Coronavirus Romania - Vesti bune! A sosit al doilea transport de echipamente medicale din Coreea de Sud. Video MApN

,

Al doilea transport de echipamente medicale aduse din Coreea de Sud a ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Bucureşti, cu o aeronavă C-17 Globemaster III.


In articol:

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), al doilea transport cu 45 de tone de echipament medical a ajuns din Seul pe Aeroportul Otopeni.

 

" Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic", arată sursa citată.

Potrivit MApN, echipamentele, constând în alte 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Sitiluaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU şi, cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, acestea vor fi distribuite şi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Coordonarea celor două zboruri s-a realizat, din partea României, de Centrul Naţional Militar de Comandă al MApN.România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înţelegere pentru constituirea Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic, alături alte nouă ţări NATO- Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA şi Ungaria, şi două state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda şi Suedia.

Un prim transport aerian cu 45 de tone de echipamente medicale, inclusiv 100.000 de combinezoane de protecţie, din Coreea de Sud, a sosit, joi, pe Aeroportul ”Henri Coandă”.

Citeste si: Zi neagră în Italia. Cel mai mare bilanţ de până acum al deceselor din cauza coronavirusului în 24 de ore

Citeste si: Strigător la cer: ce a cerut să mănânce un bolnav de Covid-19 din Slatina

Citeste si: A doua asistentă depistată pozitiv la COVID-19 în judeţul Cluj

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

''Ti-am spus sa nu mai vorbesti cu omul ala? Ce treaba ai tu cu Vicenzzo?'' Se va desparti Gabriel de Daiana? Nu ratati ''Puterea...

Un popular site de ştiri medicale din China, suspendat după ce a pus la îndoială un tratament tradiţional anti-COVID

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum arata femeia pentru care Sergiu a mers calare 40 de kilometri. Cei doi abia au devenit parinti! Avem imagini cu tanara

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies