Coronavirus Romania - Crucea Rosie Romana a cumparat zece aparate de testare rapida Covid-19 si peste 7000 de teste

,

Crucea Roşie Română a anunţat că a achiziţionat zece aparate de testare rapidă Covid-19 şi 300 de kituri de testare


In articol:

Crucea Roşie Română a anunţat că a achiziţionat zece aparate de testare rapidă Covid-19 şi 300 de kituri de testare, din donaţia OMV Petrom de 1 milion de euro, iar rezultatul unui test este disponibil în aproximativ 40 de minute.

Aparatele au ajuns în ţară şi sunt în procedura de configurare. Acestea vor fi distribuite către mai multe spitale din ţară, în perioada imediat următoare, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătăţii, singura autoritate care are o evidenţă centralizată şi actualizată la zi cu necesarul spitalelor din România ”, arată un comunicat al Crucii Roşii.

Cele 300 de kituri achiziţionate vor putea asigura testarea a 7.200 de persoane.

Valoarea aparatelor şi a kit-urilor aferente este de 1,2 milioane euro.

Aparatele de testare rapidă sunt sisteme portabile complet automatizate, de generaţie nouă care utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezenţa virusului SARS-COV-2.

Datorită tehnicii revoluţionare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimină riscul de contaminare şi reduce timpii de aşteptare pentru obţinerea unui rezultat. Astfel de la 24 de h timpi de aşteptare pe aparate clasice, la 40 de minute timp de aşteptare pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatele de testare rapidă”, informează comunicatul.

Procesul de testare implică: prelevarea mostrelor din tactul respirator superior care sunt apoi prelucrate într-un singur recipient în vederea extragerii, amplificării şi analizării acidului nucleic prezent pentru obţinerea unui rezultat concludent.

Fiecare kit de diagnosticare COV19 prin tehnica PCR conţine 24 de mostre, fiind dotat cu întreaga linie necesara testării (reactivi, micropipeta, centrifuga, instrumente pentru prelevarea mostrelor si recipiente pentru stocarea acestora).

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, organizaţia umanitară cu expertiză în prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor şi intervenţia în situaţie de dezastre, precizează că este în colaborare permanentă cu autorităţile centrale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul la ameninţarea cu noul coronavirus (Covid-19).

Citeste si: Prințul Charles, confirmat pozitiv cu coronavirus

Citeste si: Coronavirus Romania: ce spune Ministerul Sanatatii despre folosirea clorochinei ca tratament pentru coronavirus

Citeste si: Coronavirus: la ce temperaturi se incetineste raspandirea virusului

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Coronavirus Romania - Au sosit echipamentele medicale din Coreea de Sud

Un popular site de ştiri medicale din China, suspendat după ce a pus la îndoială un tratament tradiţional anti-COVID

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ultima ora! Actualizare 25 martie: 906 de cazuri de COVID-19 in Romania, 13 decedati!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies